Gorenje je že pred leti vstopilo na trg ogrevalnih toplotnih črpalk, s svojo prepoznavno blagovno znamko Gorenje, lastnim razvojem in kakovostjo pa so se uspešno prebili ne le na slovenski trg ampak tudi na zelo zahtevne in razvite trge kot sta Nemčija in Švica, kjer toplotna črpalka ni bila novost, ampak dobro preizkušen in uveljavljen ogrevalni sistem. Dejavniki kot so večletni razvoj, preizkušanje, vlaganje v lastni razvojni laboratorij in lastne merilne proge so omogočili razvoj visoko kakovostnih toplotnih črpalk voda-voda, zemlja-voda in zrak-voda.

Tokrat si bomo pobližje pogledali novo generacijo toplotnih črpalk Aerogor Compact W, ki z zmogljivimi Scroll kompresorji dosegajo odlične izkoristke in so primerne tako za novogradnje z nizko temperaturnim režimom ogrevanja kot tudi za obnovljene objekte ali starejše gradnje s klasičnimi radiatorji, saj pogrejejo vodo vse do 60°C oz. 65°C. V ponudbi so 4 modeli in sicer: Aerogor Compact EVI 13W in Aerogor Compact EVI 21 W, ki ogrejeta vodo do 65°C, ter Aerogor Compact 16 W in Aerogor Compact 21 W, ki ogrejeta vodo do 60°C.

Visokotemperaturna kompaktna toplotna črpalka zrak / voda:
Gorenje Aerogor Compact W

Pogosto v hiši ni mogoče najti prostora za vgradnjo toplotne črpalke, zato nova izvedba omogoča zunanjo postavitev. Tako je kompaktna toplotna črpalka Aeorogor Compact (zunanja enota) nameščena izven hiše in povezana z majhnim HydroBox-om, ki je v notranjosti hiše. Hydrobox je stensko nameščen in vključuje moderno upravljalno enoto ter ostale standardne komponente hidravličnega kroga (3-potni preklopni ventil, ventil za odzračevanje, glavno stikalo, električni pretočni grelecza bivalenti sistem).

Zunanja enota Aerogor Compact W

 

Posebna »V« izvedba uparjalnika omogoča veliko površino izmenjavo toplote. Medlamelni razmik 3,9 mm in »V« oblika sta ključni za stroškovno učinkovito delovanje tudi pri najtežjih pogojih – visoka vlažnost in nizke temperature – kar predstavlja večji del ogrevalne sezone. Zakaj? Velike medlamelne razdalje (3,9 mm) omogočajo manj pogosto sreženje in odtaljevanje uparjalnika. Manj kot je ciklov odtaljevanja, nižji so stroški za ogrevanje. »V« izvedba pa ima to prednost, da omogoča hitro odtekanje kondenzirane vode po končanem procesu odtaljevanja – ni nevarnosti pomrznitve.

Uveljavljena scroll tehnologija v kompresorjih se je skozi dolgoletno uporabo izkazala kot odlična izbira, saj omogoča visoke izkoristke tudi v težkih pogojih ter tiho in zanesljivo delovanje. Območje envelopa kompresorja omogoča delovanje toplotne črpalke tudi pri temperaturah –15°C in –20°C. Copelland ZH kompresorje odlikuje preverjeno dolga življenjska doba.

Štiripotni reverzibilni ventil omogoča obračanje procesa delovanja, kar se uporablja pri aktivnem hlajenju v vročih poletnih mesecih in pri procesu odtaljevanja uparjalnika. Modul za mehki zagon zniža visok zagonski tok, ki se pojavi pri zagonu kompresorja in omogoči daljšo življenjsko dobo. Kondenzator omogoča prenos toplote hladiva na ogrevalni krog ali krog za ogrevanje sanitarne vode. Vgrajena obtočna črpalka A energijskega razreda omogoča ustrezen pretok na vodni strani kondenzatorja in posledično učinkovit prenos toplote.

Aerogor Compact W greaf vremensko vodena regulacija

Vremensko vodena regulacija

Toplotna črpalka deluje po vremensko vodeni krivulji, kar pomeni, da regulira temperaturo dvižnega voda glede na zunanjo temperaturo in želeno notranjo sobno temperaturo.

Inteligentno elektronsko krmilje toplotne črpalke Gorenje uravnava pravilnost delovanja same naprave glede na zunanje vhodno-izhodne parametre in tako krmili obtočne črpalke, mešalne ventile, potopne črpalke, zaporne ventile idr. Osnovna regulacija podpira regulacijo enega direktnega ogrevalnega kroga, preprosto pa lahko z dodatnimi moduli krmilimo tudi več ogrevalnih krogov in ostale aplikacije.

Osnovna regulacija prav tako podpira celotno ogrevanje sanitarne vode s protilegionelnim programom in alternativne vire, kot so sončni kolektorji ali peči na drva. Brez težav seveda lahko reguliramo tudi dodatni vir, kot je oljni ali plinski kotel.

Notranja enota Aerogor Compact W – HYDROBOX

Notranj enota Hydrobox s pomočjo 3-potnega ventila preusmerja toploto v zalogovnik ogrevalne vode ali hranilnik sanitarne vode.

 

Glavne prednosti toplotne črpalke Aerogor Compact W

  • Učinkovito delovanje z visokim grelnim številom (COP od 4.77 – 4.91);
  • Primerna tako za novogradnje kot obnovo starejših kurilnic z radiatorskim ogrevanjem;
  • Evropska kvaliteta – vgrajene komponente evropskih proizvajalcev zagotavlja kakovost in dolgo življensko dobo toplotne črpalke;
  • Tiho delovanje omogoča Scroll tehnologija kompresorja, vrhunska zvočna izolacija in ultra tihi aksialni ventilator;
  • Obtočna črpalka energijskega razreda A;
  • Vremensko vodena regulacija;
  • Moderna upravljalna enota, ki daje podporo dvema neodvisnima ogrevalnima krogoma;
  • Upravičene do EKO SKLAD subvencij kot ugodnega Eko sklad kreditiranja.

 Tehnične informacije o toplotni črpalki Aerogor Compact W si lahko ogledate tukaj >

Energijske izkaznice Gorenje Aerogor COMPACT:

Energetska izkaznica Aerogor Compact 16 W Energetska izkaznica Aerogor Compact 21 W Energetska izkaznica Aerogor Compact EVI 13 W Energetska izkaznica Aerogor Compact EVI 21 W

Z veseljem vam pripravimo ponudbo!

Imate dodatna tehnična vprašanja ali pa vas zanima ugodna ponudba kompaktne toplotne črpalke Gorenje Aerogor Compact W – z montažo ali brez? Pišite nam! 

Ime in Priimek *

E-mail naslov *

Telefonska številka *

Vaše sporočilo