Posodobili smo naš Slovenski paket, ki je bil že prvotno pripravljen s poudarkom in željo podpirati slovensko znanje, inovativnost in tehnološko dovršenost, ki v svoji panogi brezkompromisno konkurirajo najboljšim proizvajalcem na trgu in prepričani smo, da bo zadovoljil tudi najzahtevnejšega kupca, ki mu ni vseeno, kaj vgradi v kotlovnico – v srce toplote vašega doma.

Sprememba paketa je pri izbiri sanitarne toplotne črpalke, saj se je Seltron SAN300 izkazala za boljši tandem paketu zaradi naprednejše regulacije, obenem pa smo zaradi dviga cen na trgu lahko ostali v cenovno sprejemljivih okvirih, tako da vam v primeru zamenjave stare kurilne naprave z novim slovenskim paketom 4.000 € pokrije subvencija s strani Eko sklada*, kjer vam bomo z veseljem pomagali pri samem postopku in pripravi vloge, tako da boste imeli kar se da malo dela s papirologijo.

Akcijski set na ključ “Slovenski paket Vol.2” tako sedaj sestavljata: avtomatski kotel na pelete Waltis Pellson X3S, ki bo poskrbel za varčno, učinkovito in predvsem udobno ogrevanje, saj boste imeli zaradi avtomatskega čiščenja in odvajanje pepela iz kurišča minimalno delo s samim upravljanjem in vzdrževanjem kotla. Novost pa je visoko učinkovita sanitarna toplotna črpalka Seltron SAN300, ki se ponaša z napredno regulacijo, delovanjem kar do -7 stopinj C in izjemnim dizajnom.

Eko sklad subvencije:
Kotel je na seznamu za pridobitev Eko sklad subvencije po veljavnem razpisu, ki je objavljen v obdobju investicije.

** Do ponudbe z nižjim 9,5 % DDV-jem ste upravičeni v kolikor uporabna površina stanovanja ne presega 120 m2 oz. 250 m2 v enostanovanjski stavbi – hiši (PZDDV – 54. člen).

Pošljite povpraševanje na info@varcno-ogrevaj.si ali preko spodnjega kontaktnega obrazca in pripravimo vam ponudbo s podrobno specifikacijo, kaj vse zajema akcijski set na ključ “Slovenski paket Vol.2”!

“Slovenski paket Vol.2” sestavljata:

Avtomatski kotel na pelete PELLSON X3S

Pellson X3S prerez

Vsi procesi v kotlu potekajo popolnoma avtomatsko. Avtomatsko čiščenje gorilnika, vžig peletov, čiščenje cevnega izmenjevalca, avtomatsko odvajanje pepela iz kurišča in prilagajanje moči delovanja glede na potrebe stavbe po toploti. Vsi ti sistemi so razviti z namenom, da vam prihranijo čas in nudijo popolno udobje pri ogrevanju vašega doma.

Delo s kotlom:
> Polnjenje peletnega zalogovnika 1-krat tedensko.
> Praznjenje pepelne posode 1-krat mesečno.
> Čiščenje komore cevnega izmenjevalca 1-krat mesečno.

Integriran peletni zalogovnik
V sami konstrukciji kotla je integriran peletni zalogovnik, ki kotlu Pellson X3S omogoča enotedensko samostojnost.

Konstantna energetska učinkovitost
Celoten sistem je narejen iz visoko ognjeodpornega inox materiala, ki zagotavlja daljšo življenjsko dobo in s tem nižje stroške vzdrževanja. Sistem skrbi za vsakodnevno čistočo cevnega izmenjevalca, kar se odraža v visokem izkoristku kotla skozi vso kurilno sezono.

Prilagodljivost
Vse Pellson kotle upravlja mikroprocesorska regulacija razvita s strani Waltis razvojnega tima s trideset leti izkušenj. Filozofija razvoja kotlovske regulacije strmi k samodejni prilagodljivosti kotla na različne pogoje, avtomatskem delovanju in izredni enostavnosti upravljanja. Delovanje kotla se vrši povsem avtomatsko in se prilagaja trenutnim potrebam stavbe po toploti.

Varovanje proti povratnemu vžigu peletov
100% varnost zagotavlja protipožarni komorni dozirnik, ki skrbi za neprestano fizično ločitev peletov v zalogovniku in podajalnem sistemu gorilnika ter precizno doziranje pelet.

Avtomatski vžig peletov
Osnova za avtomatsko delovanje kotla je avtomatski vžig peletov. Pellson X3S je opremljen z žarilno svečko, ki z oddajanjem visoke temperature poskrbi, da se peleti vnamejo popolnoma avtomatsko. Proces vžiga pa je zaradi kostrukcijske tehnologije kotla izredno varčen.

5 milimetrska kotlovska pločevina
Vsi Pellson produkti so izdelani iz 5 milimetrske kotlovske pločevine, kar je osnova za dolgo življenjsko dobo kotla.

Avtomatski odvod pepela iz kurišča
Posebna polžnica odvaja pepel iz kurišča v pepelno posodo, zato čiščenje kurišča v kurilni sezoni ni potrebno. Kurišče je priporočljivo očistiti vsaj enkrat letno.

Čiščenje pepela iz komore cevnega izmenjevalca le nekaj krat na leto
Pepel, ki nastaja pri avtomatskem čiščenju cevnega izmenjevalca, je potrebno počistiti približno 1-krat na mesec ali pri približno zgorelih 500 – 1000 kilogramih peletov.

Sanitarna toplotna črpalka SELTRON SAN300/1

Sanitarna toplotna črpalka Seltron SAN 300

Sanitarna toplotna črpalka Seltron SAN 300 je učinkovita naprava za cenovno ugodno in varčno ogrevanje sanitarne vode skozi celo leto, vgrajen diferenčni regulator in dodatni toplotni izmenjevalec pa omogočata ogrevanje sanitarne vode z uporabo dodatnega vira (kotla ali solarnega sistema). Privlačna in elegantna oblika s kvadratno konstrukcija omogoča namestitev debelejše izolacije, kar pomeni v povprečju do 25 % boljšo izoliranost od standardnih grelnikov na trgu.

Toplotni izmenjevalec s povečano površino za segrevanje sanitarne vode je nameščen na zunanji strani grelnika in ni v neposrednem stiku z vodo. Pri takšni izvedbi se popolnoma izognemo možnosti izpusta hladilnega sredstva v sanitarno vodo. Toplotni izmenjevalec s svojo povečano prenosno površino dodatno pripomore k učinkovitosti toplotne črpalke. Rezultat je maksimalno
varno in varčno delovanje.

Ima edinstven sistem razslojevanja s hladno vodo, ki preprečuje mešanje s toplo vodo zalogovnika in uporabniku nudi do 20 % več razpoložljive na želeno temperaturo segrete sanitarne vode. Posledično sistem razslojevanja zmanjša tudi število vklopov in izklopov toplotne črpalke ter s tem zagotavlja daljšo življenjsko dobo tako kompresorja kot toplotne črpalke kot celote.

Seltron SAN 300 razslojevalni sistem

V kolikor nameščate toplotno črpalko v majhen prostor, v katerem ni zadostnega volumna zraka, da bi naprava lahko delovala učinkovito, lahko zrak do naprave dovedemo tudi od zunaj ali iz sosednjega prostora. S pomočjo toplotne črpalke pa lahko prostore tudi kakovostno ohlajamo in si s tem ustvarimo idealno klimo v shrambi ali kleti.

Sodobno upravljanje na dotik – za učinkovito in zanesljivo delovanje toplotne črpalke skrbi inovativen, enostaven in pregleden regulator z zaslonom občutljivim na dotik. Osvetljen zaslon omogoča jasen prikaz podatkov o temperaturi sanitarne vode in o stanju naprave ter dodatno dopolnjuje sodoben dizajn toplotne črpalke.

Tehnični podatki sanitarne toplotne črpalke Seltron SAN 300/1

Seltron SAN 300 tehnični podatki

Logo varcno ogrevaj

Celovita inštalacija sistema

Ne smemo pa pozabiti omeniti naše predane inštalaterske ekipe, ki bo poskrbela za kvalitetno vgradnjo celovitega sistema. Celovita storitev se tako zgodi iz naše in ene “hiše”. V kolikor bi vam bila naša ponudba interesantna in bi želeli ogled, se pri vas oglasi naš glavni monter Gorazd (in ne komercialist), saj se le tako lahko res pravilno preveri celotna obstoječa instalacija in podrobno pogovori o tehničnih zadevah, s tem da je potem Gorazd pri vseh tovrstnih večjih montažah tudi zraven, tako da zagotovo vse velja, kar se dogovorita ob samem ogledu (se ne “izgubi” ob predaji dela komu tretjemu).  Vedno stojimo za svojim delom tudi ko je vgradnja že davno opravljena in smo na voljo vsem našim strankam. Delamo s kvalitetnimi in že dolgo preizkušenimi materiali, prav tako se npr. izolira vse cevi, ki so vgrajene iz naše strani in se v največji meri potrudimo, da je ob našem odhodu kotlovnica ne le učinkovita in funkcionalna temveč tudi prijetna na pogled.

Pošljite nam povpraševanje še danes, našim strankam brezplačno pripravimo tudi pregledna navodila za izpolnitev vloge za pridobitev Eko sklad subvencij!

  Ime in Priimek *

  Naslov in kraj *

  E-mail naslov *

  Telefonska številka *

  Vaše sporočilo

    

  Naše delo – naše reference: