Priznan proizvajalec ogrevalnih sistemov, visoka kakovost izdelave, učinkovito delovanje in odlična cena – vse to opiše povsem novo toplotno črpalko tipa zrak/voda: Viessmann Vitocal 100-S.

Viessmann regulacija Vitotronic 200

Split toplotna črpalka zrak/voda Vitocal 100-S je sestavljena iz dveh ločenih enot: zunanja enota preko uparjalnika s hladilnim sredstvom, ki se s kompresorjem dvigne na temperaturo, potrebno za ogrevanje, odvzema okoljskemu zraku toploto. Preko cevovoda toplota prispe v notranjo enoto in se tam preko kondenzatorja odda ogrevalnemu sistemu. Notranja enota je že tovarniško opremljena s hidravličnimi komponentami kot so tripotni preklopni ventil, sekundarna črpalka in regulacija toplotne črpalke Vitotronic 200.

Zaradi kompaktnih dimenzij notranjo enoto lahko namestimo skorajda v vsak prostor v hiši. Zunanjo enoto se lahko montira na zunanjo steno zgradbe ali pa postavi prosto v okolju.

Popolna rešitev za novogradnje, objekte s talnim ogrevanjem kot za bivalentno obratovanje

Vitocal 100-S deluje vse do -22  °C in zagotavlja konstantno temperaturo izhodne vode +55 °C (modeli z enofaznim tokom vse do -15 °C, s trofaznim pa kar do -20 °C). Pri prenovi ogrevalnega sistema je split toplotna črpalka izredno primerna tudi za učinkovito bivalentno obratovanje. V tem primeru obratuje obstoječa ogrevalna naprava za pokrivanje vršnih bremen pri zelo nizkih zunanjih temperaturah.

Funkcionalna oprema za mnogo zahtev

Vitocal 100-S se dobavlja v več različicah za različen obseg zahtev, na voljo pa so sledeče nazivne moči po EN 14511 (A7/W35 °C): 4,5 kW, 6,1 kW, 8,2 kW, 11,5 kW, 13,5 kW in 15,3 kW.

Dobavlja se kot toplotna črpalka samo za ogrevanje prostorov in sanitarne vode, z dodatkom hladilne funkcije „active cooling“ za temperiranje prostorov v poletnih mesecih in končno tudi z vgrajenim pretočnim grelnikom ogrevalne vode.

Energijsko varčna tehnika – izvedena tudi za obratovanje z lastno električno energijo

Električne komponente delujejo izredno tokovno varčno. Serijsko je vgrajena visoko učinkovita obtočna črpalka za sekundarni krogotok. V delnem bremenu se kompresor modulirano natančno prilagaja trenutni potrebi po toploti in tako drži želene temperature za ogrevanje oz. hlajenje prostorov ter ogrevanje sanitarne vode. V kombinaciji s fotonapetostno napravo se lahko lastna proizvedena električna energija koristi za obratovanje toplotne črpalke.

Viessmann Vitocal 100-S prerez notranje enote

Viessmann Vitocal 100-S – prerez notranje enote:

1. Kondenzator
2. Pretočni grelnik ogrevalne vode (ne pri tipu AWB/AWB-M)
3. Pretočno stikalo
4. Tripotni preklopni ventil za ogrevanje prostorov in sanitarne vode
5. Sekundarna črpalka (visoko učinkovita obtočna črpalka)
6. Regulacija toplotne črpalke Vitotronic 200

Udobno upravljanje preko interneta

Z opcijsko dobavljivim WLAN modulom Vitoconnect 100 je možno toplotno črpalko zrak/voda Vitocal 100-S upravljati preko interneta. Preko brezplačne aplikacije Vitotrol App lahko s pametnim telefonom ali tablico krmilimo mnogo funkcij, kot so reguliranje temperature ali party obratovanje.

Glavne prednosti toplotne črpalke Viessmann Vitocal 100-S:

 • Nizki obratovalni stroški zaradi visokega koeficienta učinkovitosti, COP vrednost po EN 14511: 4,4 do 4,8 (zrak 7 °C/voda 35 °C) in 3,3 do 3,5 (zrak 2 °C/voda 35 °C)
 • Reguliranje moči in DC inverter za veliko učinkovitost pri obratovanju v delnem bremenu
 • Notranja enota vsebuje visoko učinkovito obtočno črpalko, prenosnik toplote, tripotni preklopni ventil, varnostno skupino, membransko tlačno raztezno posodo in regulacijo (variante -E in -AC z integriranim pretočnim grelnikom ogrevalne vode).  Viessmann Vitocal 100-S tehnični podatki
 • Regulacija Vitotronic 200 z grafičnim in besedilnim prikazom za preprosto upravljanje.
 • Možno je reguliranje Viessmann prezračevalnih naprav.
 • Povezava z internetom preko WLAN modula Vitoconnect 100 (pribor) za upravljanje in servis preko Viessmann aplikacij.
 • Reverzibilna izvedba omogoča ogrevanje in hlajenje (varianta AC).
 • Optimirano koriščenje lastne električne energije s fotonapetostnih naprav
 • Možnost povezave do 5 toplotnih črpalk v kaskado.

Odlična ponudba seta za celovito rešitev na ključ: 

Viessmann Vitocal 100 S + grelnik sanitarne vode

Toplotna črpalka zrak voda Viessmann Vitocal 100-S + grelnik sanitarne vode, kjer imamo na voljo 2 kombinaciji:

 • z grelnikom vode prostornine 200 L ali
 • z bivalentnim grelnikom prostornine 300 L

Vrhunska kvaliteta & celovita rešitev po odlični ceni! 

 

Pošljite nam povpraševanje na info@varcno-ogrevaj.si!

Z veseljem vam pripravimo ponudbo, za katero verjamemo, da vas bo prepričala!