PICO 50, bo s svojim inovativnim načinom delovanja poskrbel za prijeten pretok zraka v vaših prostorih. S prezračevalnim sistemom PICO 50 bodo poleg svežine v vašem domu, manjši tudi stroški ogrevanja, zidna plesen, s katero ste morda imeli težave, pa bo postala preteklost.

Naprava za rekuperacijo toplote, Orca PICO 50, je primerna tako za obnovo obstoječih objektov kot za novogradnje.

Sistem Orca PICO 50 odlikujejo:

 • Daljinski upravljalnikOrca Pico 50 set
 • 3 hitrosti
 • Visokotehnološki keramični izmenjevalec toplote z učinkovito rekuperacijo toplotne energije do 90 %
 • Reverzibilen visoko učinkovit ventilator z EC motorjem in nizko porabo energije od 3,8 do 5,6 W in nizko napetostjo 12 V
 • Za zidne luknje premera 170
 • Integrirani filter razreda G3 skrbi za čiščenje zraka
 • Primerno za stalno uporabo
 • Za stensko montažo
 • Zaščita pred kondenzacijo
 • Zračni tok do 54 m3 na uro
 • Tiho delovanje (19-29 dBA)
 • Brez nastajanja kondenzata
 • Teleskopski – za stene premera od 250 mm do 470 mm
 • Zasnovan za neprekinjeno delovanje
 • Tri nastavitve relativne vlažnosti 45%, 55% ali 65%.

Sestava

Prezračevalni sistem je sestavljen iz nastavljive teleskopske cevi, ventilatorske enote in zunanjega pokrova. Dva filtra in keramični zbiralnik toplote sta nameščena v notranjosti teleskopske cevi.

Prezračevalne rešetke

Zahvaljujoč modernemu dizajnu se prezračevalne rešetke čudovito prilegajo v vsak prostor. Vsi prezračevalni sistemi so opremljeni z loputami. Modeli PICO50 so opremljeni z dekorativno sprednjo ploščo, ki je obložena z izolacijskim slojem za dodatno zvočno izolacijo.

Možnost izbire različnih zunanjih rešetk

Opcije zunanji rešetk za Pico 50

Keramični zbiralnik toplote

Visoko učinkovit keramični zbiralnik toplote zagotavlja vračanje toplotne energije iz odvodnega zraka za ogrevanje dovodnega zraka, z učinkovitostjo rekuperacije toplote vse do 90 %. Edinstven regenerativen zbiralnik toplotne energije ima celično strukturo z veliko površino in visokim izkoristkom. Zbiralnik toplote odlikujejo njegove odlične lastnosti prenosa in dobre zmogljivosti shranjevanja toplote.

Okrogla zračna cev

Okrogle zračne cevi so izdelane iz PVC plastike. Teleskopska cev omogoča nastavitev dolžine glede glede na debelino stene, zaradi česar je montaža hitra in preprosta.

Zračni filter

Dovodni in odvodni zrak se očisti skozi dva vgrajena zračna filtra čistilnega razreda G3 . Filtri zrak očistijo prahu in mrčesa in s tem preprečijo zamašitev prezračevalnega sistema. Filtri imajo antibakterijski premaz. Filter se očisti s sesalcem ali z vodo, pri čemer se antibakterijski premaz ne odstrani.

Reverzibilen EC ventilator

za dovajanje in odvajanje zraka se uporablja aksialni ventilator z reverzibilnim EC motorjem. Zahvaljujoč EC tehnologiji ventilator odlikuje nizka poraba energije. Motor se napaja z nizko napetostjo 12V. Motor je z vgrajeno zaščito pred pregrevanjem in krogličnimi ležaji pripravljen za dolgo življenjsko dobo.

Montažna plošča

Modeli PICO50 vsebujejo montažno ploščo, ki olajša vzdrževanje ventilatorjev, filtrov in zbiralnika toplote. Ventilatorska enota se na montažno ploščo pritrdi z magneti in posebnimi vmesniki. Notranjost prezračevalnega sistema je dostopna z odstranitvijo ventilatorske enote, pri čemer ni potrebno nobeno posebno orodje.

Zunanji pokrov

Zahvaljujoč posebni obliki zunanjega pokrova se odvodni zrak in kondenzat, ki se tvori v notranjosti zunanjega pokrova, odvajata stran od stene stavbe. Zunanji pokrov prepreči tudi neposredni vdor vode in tujkov v prezračevalni sistem. Notranji del zunanjega pokrova je prevlečen z izolacijsko plastjo ki zagotavlja zvočno izolacijo in preprečuje nastanek kondenza.

Napajalni kabel

Prezračevalni sistemi so opremljeni z napajalnim kablom, tako da so takoj pripravljeni za uporabo in ne potrebujejo dodatnih električnih povezav. Enostavno priključite vtikač v vtičnico in uživajte v svežem zraku. Če je potrebno kable montirati pod ometom ali več prezračevalnih naprav priključiti na eno omrežje, lahko kabel z vtikačem odstranite.

Pico 50 daljinski upravljalnik

Upravljanje in načini delovanja

Modelu PICO50 je priložen daljinski upravljalnik, ki omogoča preprosto in udobno upravljanje naprave. V primeru, da je več prezračevalnih naprav priključenih v omrežje (v istem prostoru), signal iz daljinskega upravljalnika prejme samo prva naprava. Vse ostale prezračevalne naprave se potem upravljajo preko prve naprave.

Stikala za osnove načine delovanja modela PICO 50, ki se nahajajo na ohišju naprave, naredijo uporabo še bolj udobno in priročno. Za vklop daljinskega upravljanja prezračevalnega sistema, nastavite stikala na ventilatorski enoti na srednjo pozicijo.

Orca Pico 50 - stikala na napravi

Kako deluje lokalni prezračevalni sistem Orca PICO 50?  >>

Tehnični podatki rekuperatorja Orca PICO 50

Orca pico 50 tehnični podatki

Še danes se zoperstavite plesni in uživajte v svežini vašega doma!

Pošljite nam povpraševanje!

  Ime in Priimek *

  Kraj *

  E-mail naslov *

  Telefonska številka *

  Vaše sporočilo