Da bo pozimi v hiši prijetno toplo, od pomladi pa do jeseni pa bo brez dodatnega kurjenja ves čas na voljo topla sanitarna voda: za vse to poskrbi naš akcijski set na ključ z visoko učinkovitim peletnim kotlom Seltron PKO 25 z vgrajenim 135 kg zalogovnikom pelet in edinstveno sanitarno toplotno črpalko Seltron SAN 300/1 – zakaj edinstveno, si preberite v nadaljevanju pod podrobnejšim opisom.

Peletni kotel PKO 25 (135 kg)

Peletni kotel Seltron PKO 25

PKO je sodoben peletni kotel, namenjen varčnemu ogrevanju individualnih objektov. Kombinacija robustne zgradbe in pametnega regulatorja z inovativnimi funkcijami nastavitev in upravljanja ogrevalnega sistema, omogočata doseganje visokih povprečnih letnih izkoristkov. S svojo robustno in inovativno zasnovo je izredno preprost za rokovanje in vzdrževanje.

Kotel skupaj z zalogovnikom za 135 kg pelet zasede le 0,90 m² talne površine, na voljo pa je tudi z manjšim zalogovnikom za 75 kg pelet, ki zavzema le 0,75 m² in je tako odlična rešitev tudi za manjše kotlovnice.

Odličen kotel ni dovolj za dobro delovanje ogrevalnega sistema kot celote, za to je bil prav za kotel PKO namensko razvit nov, izjemno zmogljiv regulator PROMATIC® KPD, ki združuje funkcionalnost kotlovnega in vremensko vodenega regulatorja ogrevanja.

Vgrajena regulacija PROMATIC® KPD skrbi za pravilno delovanja kotla, regulira ogrevalni krog na osnovi zunanje temperature, skrbi za varčno pripravo tople sanitarne vode ali polnjenje zalogovnika. Za izredno varčno delovanje ima regulator vgrajeno funkcijo brezstopenjskega prilagajanja moči kotla. Regulator delovanje natančno prilagodi trenutnim potrebam po toplotni energiji in s tem zmanjša izgube na minimum. Na velikem osvetljenem grafičnem zaslonu regulator prikaže vse potrebne informacije o delovanju kotla, med njimi tudi potrebo za nasipavanje pelet in čiščenju kotla.

Z dokupom Web modula pa lahko s kotlom upravljate tudi na daljavo in s pomočjo mobilne aplikacije za pametne telefone CLAUSIUS boste o potrebi za dosipavanje pelet obveščeni tudi preko pametnega telefona. Aplikacija omogoča tudi pregled podatkov o delovanju ogrevalnega sistema ter možnost spreminjanja temperaturnih režimov ogrevanja prostorov in sanitarne vode.

Tehnični podatki peletnega kotla Seltron PKO 25:

Seltron PKO 25 tehnični podatki

Sanitarna toplotna črpalka Seltron SAN 300/1

Sanitarna toplotna črpalka Seltron SAN 300

Sanitarna toplotna črpalka Seltron SAN 300 je učinkovita naprava za cenovno ugodno in varčno ogrevanje sanitarne vode skozi celo leto, vgrajen diferenčni regulator in dodatni toplotni izmenjevalec pa omogočata ogrevanje sanitarne vode z uporabo dodatnega vira (kotla ali solarnega sistema). Privlačna in elegantna oblika s kvadratno konstrukcija omogoča namestitev debelejše izolacije, kar pomeni v povprečju do 25 % boljšo izoliranost od standardnih grelnikov na trgu.

Toplotni izmenjevalec s povečano površino za segrevanje sanitarne vode je nameščen na zunanji strani grelnika in ni v neposrednem stiku z vodo. Pri takšni izvedbi se popolnoma izognemo možnosti izpusta hladilnega sredstva v sanitarno vodo. Toplotni izmenjevalec s svojo povečano prenosno površino dodatno pripomore k učinkovitosti toplotne črpalke. Rezultat je maksimalno
varno in varčno delovanje.

Ima edinstven sistem razslojevanja s hladno vodo, ki preprečuje mešanje s toplo vodo zalogovnika in uporabniku nudi do 20 % več razpoložljive na želeno temperaturo segrete sanitarne vode. Posledično sistem razslojevanja zmanjša tudi število vklopov in izklopov toplotne črpalke ter s tem zagotavlja daljšo življenjsko dobo tako kompresorja kot toplotne črpalke kot celote.

Seltron SAN 300 razslojevalni sistem

V kolikor nameščate toplotno črpalko v majhen prostor, v katerem ni zadostnega volumna zraka, da bi naprava lahko delovala učinkovito, lahko zrak do naprave dovedemo tudi od zunaj ali iz sosednjega prostora. S pomočjo toplotne črpalke pa lahko prostore tudi kakovostno ohlajamo in si s tem ustvarimo idealno klimo v shrambi ali kleti.

Sodobno upravljanje na dotik – za učinkovito in zanesljivo delovanje toplotne črpalke skrbi inovativen, enostaven in pregleden regulator z zaslonom občutljivim na dotik. Osvetljen zaslon omogoča jasen prikaz podatkov o temperaturi sanitarne vode in o stanju naprave ter dodatno dopolnjuje sodoben dizajn toplotne črpalke.

Tehnični podatki sanitarne toplotne črpalke Seltron SAN 300/1

Seltron SAN 300 tehnični podatki

! Ponudba seta po navedeni ceni velja do 30.3.2021 zaradi napovedanega zvišanja cen ogrevalnih naprav.

Pošljite nam povpraševanje še danes, našim strankam brezplačno pripravimo tudi pregledna navodila za izpolnitev vloge za pridobitev Eko sklad subvencij!

    Ime in Priimek *

    Naslov *

    E-mail naslov *

    Telefonska številka *

    Vaše sporočilo