Flex Set sestavlja peletni kotel slovenskega proizvajalca Biodom 21 in kombinirani grelnik sanitarne vode Gorenje, kar pomeni, da tekom ogrevalne sezone vam sanitarno vodo ogrevajo peleti, tistih nekaj mesecev izven kurilne sezone pa vam vodo pogreje 120 litrski električni grelnik (bojler).

Odlična in fleksibilna rešitev za:

> vse manjše kotlovnice, saj za postavitev seta potrebujemo minimalno prostora;

> gospodinjstva, ki štejejo do 4 člane oziroma niso velik porabnik tople sanitarne vode;

> ogrevalno površino do cca 200 m2 standardne gradnje;

> prenovo obstoječega ali vgradnjo novega učinkovitega, kvalitetnega in cenovno nadvse ugodnega celovitega ogrevalnega sistema;

> pridobitev Eko sklad subvencije na celotno investicijo, kjer vam pomagamo pri celotni pripravi dokumentacije.

Flex Set sestavljata:

> Peletni kotel Biodom 21

Biodom 21 varčno-ogrevaj.si

Zanesljivost kotla Biodom 21 je rezultat dolgoletnih investicij v razvoj ogrevalnih sistemov na biomaso in praktičnih izkušenj pri njihovi montaži in vzdrževanju. Biodom 21 je sistem popolnega izgorevanja lesne biomase, z avtomatskim vžigom in doziranjem pelet. Sistem Biologic namreč avtomatsko prepoznava in regulira vse pogoje za gorenje in prenos toplote iz dimnih plinov na vodo, hkrati pa prepozna kvaliteto pelet in posledično spreminja hitrost doziranja peletov v gorilnik. Detektira tudi gostoto zraka ter z avtomatsko regulacijo zagotavlja vedno pravilno količino izgorevalnega zraka v gorilnik.

Programska ura podpira tedensko nastavitev delovanja, kar se lahko spremlja na preglednem zaslonu skozi celoten proces. Dnevno – tedenski zalogovnik pelet je integriran v zgornjem delu kotla, iz katerega s pomočjo motornega gonila, ki je pritrjen na vrhu polžnega transporterja, energent nalagamo v gorilnik, narejen iz posebne litine, ki vzdrži visoke temperature v izgorevalni komori. Tako dosežemo popolno izgorevanje, čiste dimne pline in dolgo življenjsko dobo kotla.

Zgorevalni zrak in dimni plini se s pomočjo ventilatorja, ki ustvarja podtlak, odvajajo skozi štirideset cevnih izmenjevalcev – turbolatorjev, ki skozi dolgo pot poskrbijo za optimalen prenos toplote iz dimnih plinov na ogrevani medij.

Kvalitetna izdelava, sodobno oblikovana zunanjost, izredna prilagodljivost in zanesljivo delovanje je samo nekaj lastnosti, ki vam zagotavljajo udobje, varnost in prihranek.

Glavne prednosti kotla na pelete Biodom 21:

Biodom 21 - energijska učinkovitost

 • Energijska oznaka A++
 • Kompaktna dimenzija kotla, saj ga lahko postavimo skorajda v vsak kot (v/š/g: 140 x 72 x 66 cm)
 • Napreden krmilni sistem Biologic
 • Samodejno prepoznavanje kvalitete pelet
 • Tedenski zalogovnik pelet (150 kg)
 • Nizka poraba pelet, visok izkoristek in minimalne emisije
 • Ponovna vzpostavitev pri izpadu elektrike
 • Enostavna postavitev zaradi funkcionalnega dizajna in kompaktne dimenzije
 • Eko sklad subvencije

> Kombinirani grelnik Gorenje 120 L

Gorenje GBK 120 kombinirani grelnik

Gorenje GBK120 kombiniran grelnik vode s prostornino 120 litrov je primeren za pokončno stensko namestitev in z opcijo izbire strani priklopa levo ali desno. Visokokakovostna okolju prijazna toplotna izolacija zagotavlja najbolj gospodarno uporabo energije in najnižje toplotne izgube. Ima dvojno protikorozijsko zaščito, zaščito pred suhim vklopom, zaščito pred pregrevanjem in zaščito pred legionelo. Prvovrstni izredno čist emajl in velika magnezijeva anoda zagotavljata trpežnost tudi pri najtežjih delovnih pogojih in to brez škodljivih primesi v vodi.

Dimnezije: š/v/g: 50 x 110 x 50,7 cm

Pošljite nam povpraševanje!

Našim strankam z veseljem pomagamo tudi pri postopku pridobitve EKO SKLAD subvencije in pripravimo pregledna navodila za izpolnitev vloge!

  Ime in Priimek *

  Naslov *

  E-mail naslov *

  Telefonska številka *

  Vaše sporočilo

    

  Naše delo – naše reference: