Možnost kombinacije kurjenja s trdim gorivom in samodejnim vklopom gorilnika peletov, ko trdo gorivo ne zadostuje potrebi po toploti, naredi ta kotel izjemen. Obenem pa je tudi na seznamu Eko sklada, kjer lahko izkoristite subvencioniranje vašega novega ogrevalnega sistema.

Jekleni toplovodni kotel Centrometal BioTec PLUSl, ki ima dve ločeni kurišči v skupni kotlovni vodi, je na voljo v treh različicah moči in sicer 25kW, 35 kW in 45 kW. Uspešen spoj sodobne tehnologije in kakovosti vgrajenih materialov, s preverjenimi tehničnimi rešitvami, omogoča kotlu brezhibno delovanje, ob enostavni vgradnji in uporabi.

Levo kurišče služi kurjenju s poleni ali lesnimi briketi, desno pa za kurjenje s peleti. V kurišče za pelete je tovarniško vgrajen gorilnik za kurjenje lesnih peletov s funkcijo samodejnega čiščenja rešetke in vžiga peletov.

V drugem kurišču gorijo drva s postopkom pirolize. Več-funkcijska digitalna regulacija kotla s pomočjo lambda sonde in modulacijskega ventilatorja optimizira gorenje v obeh kuriščih, s čimer kotel doseže višjo učinkovitost.

Zalogovnik peletov je sestavni del kotla, in ga je možno dodatno nadgraditi s sistemom za samodejno vakuumsko dovajanje peletov. S kotlom je obvezna vgradnja akumulacijskega zalogovnika sanitarne tople vode (cas). Regulacijo kotla je mogoče razširiti z modulom cm2k-b (upravljanje dveh ogrevalnih krogov glede na zunanjo temperaturo, največ 4 x cm2k), z modulom za prijavljanje napak ter vklop in izklop kotla cmgsm.

Kotel je izdelan v skladu z evropskim standardom en 303-5:2012 in ustreza klasi 5. Kotel je proizveden v skladu s standardi iso 9001 in iso 14001.

Glavne lastnosti dvokuriščnega kotla Centrometal BioTec PLUS:

 • Kotel klase 5.
 • Toplovodni kotel z dvema kuriščema za centralno ogrevanje s sekanimi drvmi, lesnimi briketi in peleti, na voljo modeli z močjo 25, 35 ali 45 kw.
 • Kompakten kotel visokih izkoristkov in nizkih potreb po vzdrževanju (ob serijsko vgrajenim sistemom za samodejno čIščenje rešetke peletov, lahko dodatno naročite še sistem samodejnega čIščenja dimnih poti).
 • Tovarniško vgrajena regulacija upravlja kotel s pomočjo lambda sonde, senzorjem kotla, senzorjem temperature v kurišču po postopku pirolize in senzorjem temperature dimnih plinov s pomočjo moduliranega ventilatorja dimnih plinov.
Biotec plus regulacija na dotik

Biotec plus regulacija na dotik

 • Modulirano delovanje kotla (30% – 100 % moči)
 • Senzor nivoja goriva v zalogovniku peletov.
 • Več funkcijska digitalna regulacija z barvnim zaslonom na dotik upravlja postopek pirolize v kotlu za drva in lahko samodejno vklopi stran kotla za pelete, ko v kotlu ni več drv.
 • Kotel je predviden za vgradnjo v odprte ali zaprte sisteme ogrevanja, izključno preko akumulacijskega zalogovnika (cas), prostornine minimalno 50l / kw.
 • Kotel je preizkušen in certificiran po evropski normi en 303-5:2012 ter proizveden v skladu z normama iso 9001 in iso 14001.

Tehnične lastnosti dvokuriščnega kotla Centrometal BioTec PLUS

Tehnične lastnosti Centrometal BioTec PLUS

Prerez dvokuriščnega kotla BioTec PLUS in energetske izkaznice:

Prerez in energetske izkaznice Biotec PLUS

Pošljite nam povpraševanje še danes!

  Ime in Priimek *

  Naslov *

  E-mail naslov *

  Telefonska številka *

  Želena moč kotla *
  25 kW35 kW45 kW

  Vaše sporočilo