Toplotna črpalka Adapt je najnovejši produkt slovenskega proizvajalca Kronoterm, zasnovana s ciljem, da se po vgradnji čim bolj zlije z okolico, da s pojavnostjo in hrupom ne vzbuja pozornosti, hkrati pa z izjemno učinkovitostjo uporabniku zagotavlja maksimalno udobje v smislu ogrevanja, hlajenja, nizke hrupnosti in nizkih stroškov obratovanja.

NOVO! Sedaj dobite tudi brezplačno podaljšano jamstvo “KRONOgarancija” na skupno dobo 5 let!

Sestavlja jo zunanja kompaktna enota, ki je na voljo v štirih različnih barvah in treh opcijah moči, katere pokrivajo tako rekoč večino stanovanjskih objektov. Namestimo jo zunaj na vrt ali dvorišče. S svojim sodobnim dizajnom in izredno tihim delovanjem pa vam ne bo prav nič kvarila vaše okolice in mirnega počitka na vrtu. Oblika ohišja jo varuje pred raznimi vremenskimi vplivi ter zagotavlja dolgo in brezskrbno ogrevanje vašega doma.

Kronoterm ADAPT zunanja enota

Oznake: Adapt 0312 (grelna moč 9 kW) | Adapt 0416 (grelna moč 12 kW) | Adapt 0724 (grelna moč 18 kW)

Kronoterm ADAPT notranja enota

Pri izbiri notranje enote imamo na voljo dve možnosti:

 • Kompaktna enota z vgrajenim 200 l grelnikom sanitarne vode, kjer imate celovito rešitev ogrevanja doma v eni sami enoti ter tako prihranite na prostoru. Mere: V: 1925, Š: 605, G: 700 mm.
 • Stenska enota, primerna, da vežemo ogrevanje sanitarne vode na zunanji (eksterni) samostojni grelnik TSV ali v primeru, da želimo z ogrevalno toplotno črpalko ogrevati samo bivalno površino (centralno ogrevanje), za ogrevanje sanitarno vode pa imamo kako drugače samostojno poskrbljeno.  Mere: V: 700, Š: 525, G: 350 mm.

V obeh primerih notranja enota, kot naprava brez svetlobnih elementov in neslišnega delovanja, postane nemoteč del bivalne opreme.

Vas je prepričala nova toplotna črpalka Kronoterm ADAPT in bi želeli informativno ponudbo kar se da hitro? Kliknite na Ponudbo v minuti:

Bistvene prednosti toplotne črpalke Kronoterm ADAPT:

> Brezplačno podaljšano jamstvo

Ob nakupu toplotne črpalke Kronoterm ADAPT dobite brezplačno podaljšano jamstvo “KRONOgarancija” na skupno dobo 5 let!

> TIHOST

NMS™ – Sistem za nadzor hrupa

Hrup, ropotanje, cviljenje, moten spanec in slabi sosedski odnosi? Zaradi povečanega števila toplotnih črpalk zrak/voda postaja hrup vedno večja nadloga.
Zato je bil pri razvoju nove generacije toplotnih črpalk zrak/voda Kronoterm ADAPT poudarek na zmanjšanju hrupa zunanje enote. Da so dosegli skoraj neslišno raven, so pri Kronotermu uporabili že preverjeno tehnologijo dušenja hrupa iz naših geotermalnih toplotnih črpalk. Kompresor, inverter in ostale dele smo vgradili v zunanjo enoto in jo obdali s posebno oblikovano in izolirano zvočno komoro. Ta je sestavljena iz materialov, ki dušijo zvok. Da bo vaš spanec popoln, smo za še tišje delovanje uporabili ventilator z bionično oblikovanimi lopaticami v obliki sovinih kril, ki ne bo preglasil zvoka namiznega računalnika. Če vas je slučajno kdaj zamikalo, da bi črpalko postavili tik ob spalnico ali sosedovo mejo – zdaj jo lahko!

Kronoterm ADAPT zunanja enota sestava

> UČINKOVITOST

IAH™ – Inteligentno upravljanje ogrevanja

Adapt toplotna črpalka bo najbolj učinkovita šele takrat, ko bo samodejno analizirala toplotne potrebe vašega objekta in tem prilagodila potrebno moč za ogrevanje ali hlajenje brez vaših posegov ali posegov serviserja. Adapt toplotna črpalka ima vgrajen sistem IAH™ za samodejno prilagajanje in zagotavljanje najučinkovitejšega ogrevanja v vseh vremenskih pogojih. Tovrstni sistem vam omogoča največji prihranek pri porabi energije in najvišjo učinkovitost.

> ZANESLJIVOST

ECL™ – Sistem dolgoročnega delovanja

Ustrezno in pravočasno mazanje kompresorja je ključno za dolgo in zanesljivo delovanje vaše toplotne črpalke. Dodelan sistem ECL™ s sistemom za vračanje olja in posebnimi algoritmi zagotavlja potrebno mazanje črpalke v vseh pogojih delovanja in vrtljajih motorja, četudi bo zunaj ledenih –25 °C ali neznosnih +40 °C. Primerna je za vsa podnebja in ogrevalne sisteme, od nizko temperaturnih do (obstoječih) radiatorskih sistemov. Z nižjo obrabo kompresorja in učinkovitejšim delovanjem bo zagotovljena dolga življenjska doba vaše nove sopotnice.

> UDOBJE/FUNKCIONALNOST

Kam v hiši postaviti toplotno črpalko? Ob vedno racionalnejši gradnji in razporeditvi prostorov je še kako pomembna tudi dobra izraba prostora in njegov izgled. Za tovrstni izziv racionalne rabe prostora je odlična rešitev notranja hidravlična enota, ki celotno »kotlovnico« združi v ličnem ohišju in zasede samo 0,5m2. Z novo toplotno črpalko Kronoterm ADAPT ne boste le prihranili pri porabi, energiji in stroških, temveč tudi pri prostoru, ki ga boste lahko koristno namenili v druge namene. In tudi obstoječa kotlovnica lahko postane nov bivalni prostor, brez smeti, vonja in hrambe energenta.

> ENOSTAVNO UPRAVLJANJE

Upravljalni KT-2A Kronoterm

Upravljalnik KT-2A

Eleganten stenski upravljalnik KT-2A je edina vez s toplotno črpalko v bivalnih prostorih. Z njim upravljate toplotno črpalko in ogrevalni sistem. Pametni upravljalnik vam poleg prikaza in nastavljanja temperature v prostoru ponuja tudi vrsto naprednih funkcij za učinkovito upravljanje toplotne črpalke in ogrevalnega sistema.

Cloud.Kronoterm

S povezavo v Cloud.Kronoterm postane toplotna črpalka pametna, učljiva naprava, ki vam omogoča, da za udobje bivanja in varčevanje z energijo enostavno skrbite kjerkoli in kadarkoli, kar prek svojega telefona. Na daljavo lahko nastavite različne urnike ogrevanja in hlajenja prostorov ter gretja sanitarne vode, preverite statistike delovanja in optimirate porabo. Povezava poleg naštetega omogoča tudi servisno diagnostiko na daljavo. Spletni vmesnik je serijsko vgrajen v vse toplotne črpalke. Uporaba aplikacije Cloud.Kronoterm pa je za končne uporabnike popolnoma brezplačna.

Cloud.Kronoterm aplikacija

Cloud.Kronoterm spletno aplikacijo najdete na: cloud.kronoterm.com

Kateri model toplotne črpalke Kronoterm ADAPT bo pravi zame?

Katero toplotno črpalko Kronoterm ADAPT izbrati

Tabela: Tehnični podatki Kronoterm ADAPT  >>

Odlična ponudba celovite rešitve na ključ!

Obvestilo | Podjetje Kronoterm si z novo cenovno politiko pridržuje pravico, da zaračuna ceno toplotne črpalke po trenutno veljavnem ceniku NA DAN DEJANSKE ODPREME (fakture) in NE NA DAN NAROČILA. To pomeni, da v kolikor poide zaloga za kakšen produkt oz. nastane daljša čakalna doba, bo lahko cena tega produkta potem višja, v kolikor bodo vmes spremenili svoj cenik.

Zato do nadaljnjega ponudbe za ogrevalne toplotne črpalke Kronoterm podajamo pod pogojem pisne potrditve, da ste seznanjeni z novo cenovno politiko proizvajalca Kronoterm in se z njo strinjate.

Bi želeli informativno ponudbo? V kolikor se strinjate s cenovno politiko Kronoterm, nam pišite preko kontaktnega obrazca:

  Ime in Priimek *

  Naslov *

  E-mail naslov *

  Telefonska številka *

  Cenovna politika Kronoterm: *

  Zanima me model:
  Adapt 0312 (9 kW)Adapt 0416 (12 kW)Adapt 0724 (18 kW)

  Želim notranjo enoto:
  Kompaktna enota z vgrajenim 200 l grelnikom TSVStenska enota

  Vaše sporočilo

  -------------------
  Niste prepričani, katera moč je ustrezna za vaše ogrevanje? Zapišite spodnje podatke, na podlagi katerih vam bomo lahko preverili optimalno moč za vaš objekt in priporočili ustrezen model toplotne črpalka ADAPT:

  Velikost dejansko ogrevane površine (m2):

  Vaš obstoječi način ogrevanja in kolikšna je letna poraba energenta?

  Je v letni porabi energenta upoštevano tudi ogrevanje sanitarne vode?
  DaNe, sanitarno vodo ogrevamo ločeno / samostojno

  Način centralnega ogrevanja:
  RadiatorskoTalnoKombinirano

  Število ogrevalnih krogov:

  Kolikšna je debelina sten in izolacije na objektu?

  Kakšna so okna? *

  Koliko je oseb v gospodinjstvu (zaradi priprave tople sanitarne vode)?