Termo-tehnika d.o.o. je znana po svojem širokem naboru ogrevalnih toplotnih črpalk Kronoterm. Kljub temu, da so toplotne črpalke zrak/voda najpogostejša izbira pri kupcih zaradi razpoložljivosti vira, pri Termo-tehniki ne počivajo pri razvoju sistemov toplotnih črpalk, ki koristijo geotermalno energijo. To so toplotne črpalke zemlja/voda in voda/voda. Tokrat bomo izpostavili toplotne črpalke zemlja/voda za stanovanjsko rabo (torej za objekte z letnimi toplotnimi potrebami  do največ  17.000 kWh/a ali letno porabo kurilnega olja do 2000 litrov).

Kronoterm zemlja voda

Glavne prednosti toplotnih črpalk zemlja/voda Kronoterm:

  • Celoletno samostojno (brez pomoči drugih ogrevalnih naprav) ogrevanje in priprava tople sanitarne vode.
  • Izkoriščanje geotermalne energije kot najbolj zanesljivega, neomejenega in okolju prijaznega obnovljivega vira toplote.
  • Izredno varčna in zanesljiva toplotna črpalka zemlja/voda Kronoterm.
  • Kronoterm.com vam omogoča upravljati z udobjem doma ter spremljanje celotnega sistema preko mobilnih naprav in računalnika.
  • V času življenjske dobe sistema vam nudi vso tehnično podporo, nasvete in servis strokovna ter odzivna servisna služba Kronoterm.
  • Nakup podpira Eko sklad s subvencijami v višini do 2500 €.

Kljub odličnim lastnostim toplotnih črpalk zemlja/voda, je med prebivalstvom nekakšen strah glede vrtanja geosond, ali pa polaganja horizontalnega zemeljskega kolektorja. Za to smo pripravili nekaj pogostih vprašanj in naših odgovorov, za lažjo odločitev.

Pogosta vprašanja:

Kakšen je okvirni rok izvedbe od naročila do uporabe?

Dobavni rok toplotne črpalke in opreme je približno 2-3 tedna, izvedba vrtine, zemeljske sonde in povezovalne kinete traja 2-3 dni in sama montaža ter povezava sistema prav tako traja 2-3 dni. Skratka, celotno investicijo je mogoče speljati v 2-3 tednih.

Koliko prostora potrebujem pri hiši za postavitev strojev med izvedbo vrtine?

Vrtanje se izvaja z najsodobnejšim urbanim vrtalnim strojem commachio 2 m širine in 6 m dolžine z gumijastimi gosenicami, primernimi tudi za občutljive podlage (asfalt, tlakovci, trta, ploščice,…). Stroj ima poseben cevni sistem preventerja, ki ves odpadni material odlaga in shranjuje v poseben kontejner ali prikolico ter tako preprečuje, da bi se okolica vrtanja onesnažila z odpadnim materialom. Tako je mogoče vrtati celo 1,5 m od objekta brez bojazni poškodb ali onesnaženja fasade.

Ali je mogoča izvedba sistema in izkoriščanje geotermalne energije povsod v Sloveniji in ali so potrebna kakšna posebna dovoljenja?

Geotermalno energijo je mogoče izkoriščati povsod v Sloveniji razen na strogo varovanih vodovarstvenih področjih in to brez kakršnih koli dovoljenj. Vsekakor pa se sestavo tal predhodno preveri, zaradi ugotavljanja zahtevnosti vrtanja.

Ali je lahko nad zemeljsko sondo in povezovalnimi cevmi trata, rože, drevesa, tlakovci, asfalt, itd.?

Nad vrtino/zemeljsko sodno in povezovalno kineto se lahko nahajajo vse vrste tlakov in rastlin razen dreves.

Kolikšna je potrebna minimalna oddaljenost vrtine od objekta?

Zemeljska sonda ne vpliva na statičnost tal, zato je lahko na poljubni oddaljenosti od objekta, lahko se naredi celo v temeljih objekta v fazi gradnje.

Kje se lahko pozanimam za samo izvedbo sistema?

Brezplačen ogled izvedljivosti, pripravo ponudbe in izvedbo sistema lahko naročite preko spodnjega kontaktnega obrazca:

Ime in Priimek *

E-mail naslov *

Telefonska številka *

Vaše sporočilo