Predstavljamo vam celovito rešitev ogrevanja, prezračevanja, priprave tople sanitarne vode in hlajenja v eni sami kompaktni napravi, primerni predvsem za nizkoenergijske in pasivne objekte. Stiebel Eltron LWZ 304 / 404 SOL  je pravzaprav kompaktna toplotna črpalka, ki jo vgradimo v notranjost hiše in preko dovodnih cevi zajema zunanji zrak, s katerim potem proizvaja zadostno količino toplote za ogrevanje vašega doma oziroma hladu za hlajenje v vročih poletnih dneh. Obenem pa poskrbi tudi za ogrevanje sanitarne vode, saj ima že vgrajen 235 litrski grelnik vode, in celotno centralno prezračevanje vašega doma.

Sistem LWZ 304/404 SOL ima tudi že vse pripravljeno za priključitev dveh sprejemnikov sončne energije, da lahko še dodatno izkoristimo toploto solarne energije tako za pripravo tople sanitarne vode, kakor tudi za podporo ogrevanju objekta ter na ta način še dodatno znižamo stroške. Če tega ne bi želeli pa je na voljo potem tudi nekoliko cenejši model LWZ 304/404 Trend, ki te možnosti nadgradnje s sončnimi kolektorji nima.

Stiebel Eltron LWZ304/404 shema

Brezhiben zrak v hiši – še posebej pomemben za alergike

Ekonomično ogrevanje in redno prezračevanje objekta sta si ponavadi v nasprotju. Moderne prezračevalne naprave STIEBEL ELTRON skrbijo za regulirano izmenjavo izrabljenega zraka brez toplotnih izgub. Objektu in bivalnim prostorom zagotavljajo trajnost ter skrbijo za kvaliteto zraka. Izmenjujoči zrak se preko lahko zamenljivih ter izredno kvalitetnih filtrov očisti vseh nečistoč, vključno s pelodom in cvetnim prahom, kar je vsekakor pomemben dejavnik pri alergikih.

Kako deluje LWZ 304 / 404?

Toplota, ki se nahaja v izrabljenemu zraku katerega odvajamo iz objekta, se pri običajnih prezračevalnih napravah uporabi delno za predgrevanje vstopnega svežega zunanjega zraka, preostali del pa se izpusti v okolje. Pri enoti LWZ 304/404 pa to ne drži! Preostala toplota odpadnega zraka se ne izpusti v okolje, ampak se uporabi za dodatno predgrevanje vstopnega zraka toplotne črpalke. Pri tej napravi se ob negativnih temperaturah zunanjega zraka, kot predgretje vpihovanega zraka v prostore, uporabi posebna patentirana “Heat pipe” funkcija. Zaradi takšnega inovativnega in visoko učinkovitega predgrevanja zunanjega zraka ne potrebujemo zemeljskega kolektorja oziroma predgrelnika vstopnega zraka. Tako lahko rečemo, da si toploto le izposodimo.

Funkcijska shema

Stiebel Eltron LWZ304/404 funkcijska shema

Prezračevanje
1 Dovod zunanjega zraka
2 Odvod zraka iz prostorov
3 Dovod zraka v prostore
4 Odvod odpadnega zraka
5 Križni protitočni prenosnik toplote
6 Patentiran predgrelnik zraka
Toplotna črpalka
7 Kompresor toplotne črpalke
8 Priključek solarnega sistema
Ogrevanje sanitarne vode
9 Grelnik sanitarne vode
10 Priključek sanitarne vode
11 Priključek ogrevanja

Stiebel Eltron LWZ regulacija

Upravljalna enota FES Komfort

Multifunkcijski upravljalni element FES Komfort poskrbi za enostavno, intuitivno upravljanje s prikazom v obliki besedila.

Sodoben dizajn z velikim matričnim prikazovalnikom in brez mehanskih upravljalnih elementov z enostavno upravljalno filozofijo: „zavrti in pritisni“.

Prednosti ogrevalno – prezračevalnega sistema LWZ 304 / 404

 • Kompaktna naprava 4 v 1 s funkcijami prezračevanja, ogrevanja prostorov, ogrevanja sanitarne vode ter hlajenja (hlajenje možno samo z opcijskim priborom)
 • Izredno visoka stopnja izkoristka delovanja vseh funkcij: Visoka stopnja rekuperacije toplote do 90%, visoka stopnja priprave tople sanitarne vode preko izredno dobro izoliranega grelnika sanitarne vode prostornine 235 litrov.
 • Daljinsko upravljanje z upravljalno enoto FES Komfort. Možnost spremljanja delovanja in spreminjanje nastavitev tudi preko mobilne aplikacije.
 • Možnost dodatne nadgradnje in s tem znižanja stroškov s pomočjo oskrbe z električno energijo pridobljene iz fotovoltaičnih modulov ter solarnim sistemom. Nadzor delovanja teh možen preko upravljalne enote naprave.
 •  Kompaktno in zvočno izolirano ohišje.
 • Vgrajena visoko učinkovita elektronska črpalka A energijskega razreda.
 • Vgrajena funkcija merjenja pridobljene energije toplotne črpalke ter solarnega sistema.

Tehnične specifikacije Stiebel Eltron LWZ 304 / 404 SOL

 Model  LWZ 304 SOL  LWZ 404 SOL
V / Š / G (mm) 1870 / 1430 / 812 1870 / 1430 / 812
Teža funkcijskega modula 234 kg 252 kg
Teža modula sanitarne vode 190 kg 190 kg
Prostornina grelnika tople sanitarne vode 235 l 235 l
Toplotna moč pri A2/W35 (EN 14511) 4,2 kW 4,2 kW
Grelno število pri A2/W35 (EN 14511) >4,0 >4,0
Električni dopolnilni grelnik/stopnje 2,9 / 5,7 / 8,8 kW 2,9 / 5,7 / 8,8 kW
Količina zraka za prezračevanje objekta 80 – 230 m³/h 110 – 300 m³/h
Količina zraka za delovanje toplotne črpalke 1000 m³/h 1000 m³/h
Glasnost delovanja na oddaljenosti 1m 50 dB (A) 50 dB (A)
Priključna napetost 400 V 400 V

 

 

Povprašajte za ponudbo!

Vas zanima več o ogrevalno – prezračevalnim sistemu Stiebel Eltron LWZ ali želite informativno ponudbo? Pišite nam preko spodnjega kontaktnega obrazca

  Ime in Priimek *

  E-mail naslov *

  Telefonska številka *

  Vaše sporočilo