Ob prenovi ali novogradnji smo postavljeni pred težko odločitev – kateri način ogrevanja izbrati za svoj dom.

V prvi vrsti se je potrebno odločiti, kateri energent bomo uporabljali – naj bo to za ogrevanje bivalnih prostorov ali za pripravo sanitarne vode. Vsi se nagibamo k temu, da bi bilo naše ogrevanje varčno obenem pa tudi prijazno okolju. Vendar pa kljub tem smernicam ne moremo zanemariti še ostalih dejavnikov kot so hramba energenta, velikost naše kurilnice, ki še kako vpliva na to, kaj lahko vanjo postavimo, potem pa je tu še udobnost samega upravljanja kot tudi vzdrževanja (čiščenje pepela).

Katero ogrevanje izbrati

Če imamo dovolj prostora v kurilnici, je ogrevanje na lesno biomaso (drva, peleti, sekanci) gotovo dobra odločitev, vendar za nekoga, ki je (pre)zaposlen, mu bo kurjenje odveč ter tako udobnejše ogrevanje »na gumb« bolj smotrno. V tem primeru je potrebno poiskati peč na plin ali na kurilno olje, ki ima odličen izkoristek in poskrbeti za kar najmanjšo porabo ter na ta način znižati stroške. Solarni sistemi so nadvse varčen in eko način ogrevanja, vendar če je lega vaše hiše neprimerna, bodo izkoristki sončnih kolektorjev preslabi.

Zagotovo je poleg peči na pelete zadnje čase največ povpraševanja po toplotnih črpalkah in tudi sam razvoj toplotnih črpalk je v polnem elanu. Vendar pa je zmotno mišljenje, da bo tista, ki je močnejša, tudi boljša. Tako kot to velja za ceno velja tudi za učinkovitost – največ ni nujno najbolje, še manj pa najbolj primerno za posamezen dom.

Ker vemo, da je ponudbe in možnosti ogromno, investicija pa visoka, se v tem času ne moremo privoščiti odločitve iz danes na jutri ter izbrati potratnih in morda celo povsem zgrešenih rešitev. Zato je dobro, da se pred odločitvijo pogovorimo s strokovnjakom, ki na tem področju dela že vrsto let in zna svetovati vsakemu posamezniku glede na dano situacijo.

Ste tudi vi še v dvomih, katera bi bila prava rešitev za ogrevanje vašega doma?

Če ste pritrdili, potem vam lahko pomagamo! Da bi uporabnikom našega portala varčno-ogrevaj.si pomagali ne le v teoriji temveč tudi v praksi, smo se povezali z uspešno ekipo Vodoterm, ki se lahko pohvali z 20 letno tradicijo, ogromno pridobljenimi izkušnjami, z blagovnimi znamkami z močnim ozadjem, kjer se ne gre bati, da bi bil program v nekaj letih opuščen, ne gre pa tudi zanemariti kvalitetne poprodajne podpore, na katero se lahko  stranke vedno zanesejo.

Vsem našim bralcem tako omogočamo povsem BREZPLAČEN ogled vašega objekta, kjer boste skupaj s strokovnjakom iz Vodoterma ter izkušenim inštalaterjem pretehtali vaše želje, pregledali različne možne rešitve in povsem neobvezujoče pridobili informativni izračun posamezne investicije, v tem trenutku pa tudi informacije o možnostih pridobitve Eko Sklad subvencij.

Izpolnite obrazec, na kratko zapišite vaše želje, preverite, da ste pravilno zapisali vaše kontaktne podatke in v kratkem vas pokličemo, da se dogovorimo za termin ogleda.
Brezplačno in brez obveznosti – za pravo odločitev!

    Ime in Priimek *

    E-mail naslov *

    Telefonska številka *

    Vaše sporočilo