Windhager že več kot 90 let ne le skrbi za tople domove temveč na temelju znanja ter dolgoletnih raziskav narekuje tempo in trende napredne tehnologije ogrevanja z glavnim poudarkom na okolju prijaznim ogrevanjem in ogrevalnih sistemih, ki bodo uporabniku služile še desetletja po nakupu.

Vsi visokokvalitetni ogrevalni kotli so proizvedeni izključno v Avstriji v tovarni blizu Salzburga. Zato Windhager BioWIN 2 ni kakršen koli ogrevalni kotel na pelete, temveč je pravi robustnež v elegantni obleki, na katerega se vaša družina lahko zanese in bo poskrbel za brezskrbno ogrevanje vašega doma.

Predstavimo glavne prednosti, zakaj naj vam dom grejejo peleti in BioWIN 2

Windhager 5 let garancije

5 let garancije

Polna garancija do 5 let ob sklenitvi vzdrževalne pogodbe. Garancija velja tudi za gorilnik iz legiranega jekla in mehanizem vžiga. Visokokvalitetni materiali omogočajo izjemno dolgo obratovalno dobo kotla BioWIN 2.

Primeren za vsak prostor

BioWIN 2 je daleč najbolj kompakten kotel na pelete v svojem razredu in vam prihrani veliko dragocenega prostora. Je edinstven v svoji majhnosti, saj skupaj z najmanjšimi razdaljami zavzame manj kot 1,5 kvadratnega metra površine in ga lahko zato postavimo tudi v različne odprtine. S hrbtno stranjo se lahko celo dotika stene, medtem ko ob straneh potrebuje le 3 centimetre prostora.

Windhager minimalni potreben prostor

Windhager BioWin2 servis na dve leti

Servis zgolj na 2 leti

Kotlu BioWIN 2 zadošča, da se redna servisno-vzdrževalna dela opravljajo zgolj vsaki dve leti oz. najkasneje po porabi 16 ton peletov. Z BioWIN 2 torej prihranite čas in denar za pomembne stvari v življenju.

Redko čiščenje pepela in XXL posoda za pepel na kolesih

Ker BioWIN 2 pelete maksimalno izkoristi, pri gorenju ostaja zelo malo pepela. Ta se zbira v XXL posodi za pepel na kolesih, ki je tako prostorna, da jo je v povprečju potrebno prazniti le enkrat na leto, s pomočjo koles pa je ta opravek še toliko enostavnejši.

Windhager XXL posoda za pepel na kolesih

Windhager - Dostava po delih

Dostava po delih

Dostava kotla BioWIN 2 je izjemno preprosta, saj ga lahko dostavimo po delih. Najtežji del tehta komaj 170 kilogramov, izurjeni monterji pa BioWIN 2 sestavijo v manj kot pol ure.

Srce iz nerjavečega jekla

Visokokakovostni gorilnik iz legiranega jekla z nizkoprašno tehnologijo “LowDust” tudi pri delnih obremenitvah skrbi za najmanjše količine emisij. Ker ne potrebuje hranilnika ogrevalne vode, vam prihrani prostor, denar in energijo.

BioWIN 2 Gorilnik iz nerjavečega jekla

Windhager patentiran mehanizem vžiga

Vžig, ki se ne obrabi

Windhagerjev patentirani mehanizem vžiga je nekaj prav posebnega: sproži se popolnoma neslišno, je neverjetno robusten in ne potrebuje nobenega vzdrževanja. Dodatna plus-točka: čeprav gre za neobrabljiv del, prav tako spada pod garancijo. Tega vam ne ponuja noben drug proizvajalec kotlov na pelete.

Samostojen pri čiščenju

Vaš BioWIN 2 sam skrbi za svojo čistočo. Inovativni čistilni mehanizmi opravijo skoraj vsa potrebna čiščenja. Zahvaljujoč patentirani protismerni premični rešetki za pepel se v gorilniku ne nabirajo ostanki izgoretih peletov. To vsekakor zviša obratovalno zanesljivost kotla in mu omogoča obratovanje, neodvisno od kakovosti peletov.

Windhager BioWIN 2 samostojen pri čiščenju

Windhager 500 mio obratovalnih ur

Neprekosljive izkušnje: BioWIN 2 je najverjetneje najbolj preverjen kotel na svetu

Windhager že skoraj 100 let proizvaja visokokakovostne ogrevalne naprave na lesno biomaso. Povedano drugače, njihovi strokovnjaki za ogrevanje kotle na pelete ustvarjajo na podlagi izkušenj z več kot 500 milijoni obratovalnih ur. BioWIN 2 je tako najverjetneje najbolj preverjen kotel na pelete na svetu. Od kontrole vstopnega materiala do končnega preverjanja gre skozi skoraj 150 posamičnih testiranj. Prodajamo le 100-odstotno preverjene kotle vrhunske kvalitete.

Emisije prahu – mejne vrednosti 

Windhager BioWIN 2 emisije prahu

 Izvedbe za vsa pričakovanja

Windhager ponuja kar šest izvedb kotlov na pelete BioWIN 2: Klassik, Premium, Klassik-L, Exklusiv, Exklusiv-S in Exklusiv-SL. Povsem sami se lahko odločite, ali bi kotel na pelete raje polnili ročno ali s popolnoma avtomatskim sistemom. Za ročno polnjenje sta na voljo tako dnevni kot tedenski zalogovnik peletov. Največje udobje nudi BioWIN 2 Exklusiv saj skoraj vse opravi popolnoma sam, le enkrat na leto morate izprazniti posodo za pepel.

EXKLUSIV PREMIUM EXKLUSIV-SL KLASSIK-L EXKLUSIV-S KLASSIK
Dovod peletov popolnoma avtomatsko popolnoma avtomatsko ročno (tedenski zalogovnik 200 kg) ročno (tedenski zalogovnik 200 kg) ročno (dnevni zalogovnik 107 kg ročno (dnevni zalogovnik 107 kg
Čiščenje kurilnih površin popolnoma avtomatsko popolnoma avtomatsko popolnoma avtomatsko popolnoma avtomatsko popolnoma avtomatsko popolnoma avtomatsko
Odstranjevanje pepela avtomatsko (BOX)** avtomatsko (PAN)** avtomatsko (BOX)** avtomatsko (PAN)** avtomatsko (BOX)** avtomatsko (PAN)**
Interval polnjenj* 1 x na leto < 3 meseci < 10 dni < 10 dni < 5 dni < 5 dni
*Dejanski interval vzdrževanja je odvisen od moči kotla, načina obratovanja, porabe in kvalitete pelet. Windhager bioWin 2 Exklusiv in Premium Windhager bioWin 2 Exklusiv-SL in Klassik-L Windhager bioWin 2 Exklusiv-S in Klassik

 

**Kaj pomeni BOX in PAN?

BOX izvedba pomeni kompresiranje pepela v posebno posodo, katero spraznimo približno 1x letno, s tem ko PAN pomeni navadno zbiranje pepela in ročno odstranjevanje pepela večkrat v kurilni sezoni.

BioWIN 102: do 9,9 kWPri vseh izvedbah pa so na voljo tudi 4 različne nominalne moči in sicer:

 • BioWIN 152: do 15 kW
 • BioWIN 212: do 21 kW
 • BioWIN 262: do 25,9 kW

 Tehnični podatki kotla na pelete BioWIN 2

Windhager BioWIN 2 BioWIN 102 BioWIN 152 BioWIN 212 BioWIN 262
Nominalna toplotna moč 3,0 – 9,9 kW 4,3 – 15 kW 6,3 – 21 kW 7,6 – 25,9 kW
Stopnja učinkovitosti pri nominal. obremenitvi 94,4 % 93,8 % 93,9 % 93,9%
Kapaciteta zalogovnika
Klassik, Exklusiv-S / Klassik-L, Exklusiv-SL
107 kg / 200 kg
Mere – kotel z ohišjem 767 x 812 x 1.286 mm
Mere – zalogovnik z ohišjem 660 x 612 x 1.611 mm
Skupna teža (izvedba Exklusiv) 286 kg 308 kg
Teža – osnovna konstrukcija kotla (Exklusiv) 200 kg 221 kg
Najmanjša teža – osnovna konstr. kotla (Exklusiv) 170 kg 191 kg
Teža – zalogovnik (izvedba Exklusiv) 42 kg 42 kg
Premer priključka cevi dimnih plinov 130 mm
Poraba el. moči pri ogrevanju delna obremenitev/nominalna obremenitev 16 / 28 W 18 / 33 W 19,6 / 41,2 W 21 / 48 W

Imate dodatna tehnična vprašanja, bi se radi posvetovali s strokovnjakom za Windhagerjeve kotle ali pa vas zanima ugodna ponudba – naj si bo z montažo ali brez?

Pišite nam!

  Ime in Priimek *

  E-mail naslov *

  Telefonska številka *

  Vaše sporočilo