Gotovo je načinov polaganja cevi za talno ogrevanje skorajda toliko kot je mojstrov, ampak v glavnem pa veljajo 4 sistemi:

Sistemi polaganja cevi za talno gretje na profilirano ploščo

Ta sistem je gotovo najbolj pogost, saj te profilirane ali imenovane tudi sistemske plošče omogočajo zelo enostavno polaganje cevi, posledično pa potem pomeni tudi cenovno ugodnost, saj  samo vgradnjo lahko izvede ena sama oseba. Na trgu najdemo različne vrste plošč, izberemo pa jih na podlagi potreb in prostora, kjer bomo polagali talno gretje. Tako je odvisno, ali bomo talno ogrevanje položili v prostorih z manjšo, normalno ali visoko tlačno obremenitvijo, je za prostor zahtevana izolacija udarnega zvoka ali pa smo omejeni pri debelini slojev in je tako višina čepov nižja kot pri standardnih ploščah.

Sistem polaganja s profilirno ploščo (vir: oventrop)

Sistem s pritrditvenimi žeblji

Pritrjevanje cevi za talno gretje dosežemo s pomočjo pritrditvenih žebljev, za izvedbo pa potrebujemo tudi pištolo za pribijanje. Ta način omogoča dobre možnosti za prilagajanje in rezanje na mero, celo na robnih področjih.

Sistem polaganja z žeblji (vir: oventrop)

Sistem suhe gradnje

Elementi za suho gradnjo so namenjeni za enostavno polaganje sistema površinskega ogrevanja na masivna tla ali tla iz lesenih desk v suhi izvedbi (npr. pri rekonstrukcijah starih zgradb) kot tudi v estrihe. Vrezkane lamele služijo za prenos toplote obenem pa so tudi nosilec za polaganje cevi. Navadno so ti sistemi primerni tudi za vgradnjo stenskega ogrevanja oz. hlajenja.

Sistem suhe gradnje (vir: oventrop)

Sistem pritrdilnih letev

Samolepljive letve so namenjene enostavnemu pritrjevanju cevi za ogrevanje, tako za talno kot stensko. Še posebej so prikladne za polaganje v obliki meandra pri stenskem ogrevanju oz. hlajenju.

Sistem pritrdilnih letev (vir: oventrop)

Vir: Oventrop katalog