Uplinjevalni kotel na polena Seltron UKP Smart skupaj s pametnim upravljanjem in z zalogovnikom toplote zagotavlja izredno učinkovito in varčno ogrevanje z visokimi izkoristki, ki segajo tudi preko 93 %.  Da je ogrevanje s kotlom UKP SMART tudi “pametno”, poskrbi platforma SeltronHome. Ta uporabniku omogoča prejemanje obvestil in spremljanje delovanja/stanja kotla, serviserju pa oddaljeno podporo uporabniku in diagnosticiranje morebitnih težav.

Sodoben ogrevalni sistem na polena je na voljo v treh različnih močeh: 20 kW, 25 kW in 30 kW.

Vse tri različice so tudi na seznamu Eko sklada za pridobitev subvencij! Našim strankam z veseljem pomagamo skozi postopek in pri pripravi vloge, tako da imate čim manj dela okoli papirologije. Na voljo pa je tudi zelo ugoden kredit Eko sklada, v kolikor bi vam prišel prav.

Prednosti uplinjevalnega kotla na polena Seltron UKP Smart:

Regulacija kotla UKP

Uplinjevalni kotel na polena Seltron UKP - odprt

Kotel UKP je opremljen s posebej zanj razvitim regulatorjem BXD. Regulator vodi delovanje kotla z Lambda sondo, omogoča varovanje povratka, varovanje kotla pred pregrevanjem, hitro polnjenje zalogovnika toplote in modulirano vodenje hitrosti ventilatorja.

Paneli iz nerjavečega jekla, ki jih je mogoče odstraniti ali zamenjati

Celotna nalagalna komora kotla je obložena s paneli iz nerjavečega jekla, ki so odporni na visoke temperature in korozijo. Paneli v komori ne izboljšajo samo delovanja kotla, ampak tudi izredno poenostavijo samo vzdrževanje in čiščenje kotla ter podaljšajo njegovo življenjsko dobo. Panele je mogoče tudi odstraniti ali zamenjati z novimi.

Dvojna vrata

Dvojna vrata nudijo bistveno boljšo toplotno izolativnost kotla, kar poveča učinkovitost delovanja, hkrati pa zmanjšuje nezaželeno pregrevanje kotlovnice.

Odsesavanje dimnih plinov

Kotel ima nad vrati vgrajen sesalni ventilator in odprtino, ki omogočata odsesavanje dimnih plinov, kadar so vrata kotla odprta. S tem je preprečen izhod dimnih plinov in vonja v prostor.

Modularna žarilna komora

Za dobro zgorevanje lesnega plina je potrebna temperatura do 1.100 °C. Za ta namen je bila razvita posebna modularna žarilna komora iz več plasti, ki omogoča dolgotrajno uporabo ter enostavno vzdrževanje.

Ročica za čiščenje toplotnega izmenjevalnika dimnih plinov

Glede na namestitev kotla v prostor se lahko ročica za čiščenje namesti na levo ali desno stran kotla. Ročica omogoča enostavno čiščenje toplotnega izmenjevalnika dimnih plinov, brez potrebe po odpiranju vrat. Tako se izognemo morebitnemu umazanju orodja ali prostora.

Enostavno čiščenje

Stranski produkt zgorevanja lesa je pepel, ki ga je zaradi izredno učinkovitega zgorevanja pri uplinjevalnem kotlu UKP minimalno. Konstrukcija kotla UKP omogoča enostavno čiščenje iz sprednje strani, kar je udobneje, hkrati pa za to opravilo potrebujemo manj prostora. Regulator BXD omogoča vklop ventilatorja za odvod saj, s čimer pri čiščenju preprečimo nastajanje dima in saj v kotlovnici.

Ključne lastnosti uplinjevalnega kotla na polena Seltron UKP Smart

 • Izredno učinkovito in varčno ogrevanje z visokimi izkoristki, ki segajo tudi preko 93 %.
 • Platforma SeltronHome za oddaljeno spremljanje deklovanja.
 • Kotel UKP je opremljen s posebej zanj razvitim regulatorjem BXD. Regulator vodi delovanje kotla z Lambda sondo, omogoča varovanje povratka, varovanje kotla pred pregrevanjem, hitro polnjenje zalogovnika toplote in modulirano vodenje hitrosti ventilatorja.
 • V kompleksnih sistemih lahko regulator BXD v povezavi z ostalimi SELTRON regulatorji upravlja celotni ogrevalni sistem s poljubnim številom ogrevalnih krogov.
 • Modularno sestavljena zgorevalna komora vrhunske kakovosti omogoča dolgo življenjsko dobo in enostavno vzdrževanje.
 • Možno nalaganje pol metrskih polen.
 • Odstranljive obloge polnilne komore za kakovostnejše zgorevanje in enostavno čiščenje.
 • Dvojna vrata nudijo bistveno boljšo toplotno izolativnost kotla, kar poveča učinkovitost delovanja, hkrati pa zmanjšuje nezaželeno pregrevanje kotlovnice.
 • Serijsko vgrajena Lambda sonda omogoča stalen nadzor optimalnega zgorevanje in s tem maksimalno učinkovitost ter nizke emisije.
 • S programskim paketom SELCONTROL sta povezava in nadzor delovanja uplinjevalnega kotla UKP mogoča s pomočjo osebnega računalnika.
 • Z vgradnjo komunikacijskega modula GWD boste lahko podatke o delovanju kotla z mobilno aplikacijo CLAUSIUS prejeli kar na vaš pametni telefon.

Tehnični podatki za uplinjevalni kotel na polena Seltron UKP Smart

Seltron UKP Smart tehnični podatki

Mere Seltron UKP Smart

 

Energijske izkaznice Seltron UKP

Pošljite nam povpraševanje!

Našim strankam z veseljem povsem brezplačno pomagamo tudi pri postopku pridobitve EKO SKLAD subvencije in pripravimo pregledna navodila za izpolnitev vloge!

  Ime in Priimek *

  Naslov *

  E-mail naslov *

  Telefonska številka *

  Vaše sporočilo

    

  Naše delo – naše reference: Kotli na drva