Nevtralizator vodnega kamna IPS Kalyxx poskrbi za fizikalno-galvansko obdelavo vode, ki s kar 76% učinkovitostjo preprečuje nastajanje vodnega kamna in korozije, obenem pa je tudi antibakterijska zaščita. BREZ zunanjega napajanja, BREZ vzdrževanja in BREZ kemije.

Produktna linija IPS Kalyxx je rezultat inovativnega švicarskega podjetja Swiss Aqua Technologies in poskrbijo tako za sanitarno / pitno vodo kot tudi za vaše naprave v gospodinjstvu.

Trda voda je v veliki meri prisotna tako rekoč na celotnem območju Slovenije. Kot trdoto vode razumemo količino kalcija in magnezija, ki se nahajata v vodi, zaradi mineralov (kalcijev in magnezijev karbonat) in soli pa se v ceveh, grelnikih, tuših, pipah itd. nalaga vodni kamen. Vodni kamen na ceveh pomeni vse manjši premer, vse slabši pretok ter posledično vse manj učinkovit prenos toplote. Tako kot pri ceveh kot tudi ostalih napravah, ki so vezani na vodo, se poleg izgube energije skrajša tudi življenjska doba, pride pa lahko tudi do mehanskih poškodb.

IPS (Ionski Polarizacijski Sistem) Kalyxx je edinstven: ni mehčalec, ne uporablja kemije in ne uničuje mineralov ter soli – ljudje potrebujemo živo vodo in njene minerale – torej nič ne dodaja in nič ne jemlje, v vodi ohranja vse zdravju koristne snovi in izboljšuje njene lastnosti, spremeni zgolj njihovo fizikalno strukturo.

Kalcijev karbonat se najpogosteje pojavlja v obliki kalcita, ki je trden, IPS Kalyxx pa slednjega z galvansko fizikalno obdelavo vode spremeni v obliko imenovano aragonit, ki je kot mulj ter kot tak dosti manj obstojen in se odplavlja skupaj z vodo, s čimer preprečimo nastajanje oziroma nalaganje trdnih usedlin in korozije v napeljavi mrzle in tople vode, v grelnikih (bojlerjih), vodovodnih armaturah in ostalih aparatih.

IPS Kalyxx je primeren tako za nove cevne napeljave kot tudi za starejše, obstoječe, kjer postopoma odstranjuje že nastale usedline.

Izpolnjuje vsa varnostna merila za kontakt s pitno vodo in ima mednarodni certifikat IAPMO, ki potrjuje 76% učinkovitost redukcije nalaganja vodnega kamna.

Glavne prednosti ekološkega izdelka IPS Kalyxx nevtralizatorja s fizikalno – galvansko obdelavo vode:

  • BREZ kemije
  • BREZ zunanjega vira napajanja
  • BREZ vzdrževanja
  • BREZ magnetov

Oglejte si predstavitveni posnetek delovanja IPS Kalyxx:

Produktna linija IPS Kalyxx:

Kalyxx Blue Line in Kalyxx Red line

Blue Line Antibacterial – naprava za obdelavo pitne vode. Poleg zmanjšanja vodnega kamna in korozije ima tudi antibakterijski učinek. Posrebrene elektrode zmanjšujejo pojavnost bakterij v napeljavi. Prav tako IPS Kalyxx BlueLine odstranjuje neprijeten vonj vode, izboljšuje njen okus in podaljša svežost. Zviša tudi pH vode, ki s tem postane alkalna. Povsem primeren je za dolgoročno uporabo in uživanje tovrstne vode, ki kot taka izboljšuje metabolizem in spodbuja prebavo.

Red Line – naprava je namenjena za obdelavo tople sanitarne vode, posebej za zaščito kotlov, bojlerjev in pretočnih grelnikov.
Ste vedeli: V enem letu se na grelni spirali bojlerja nabere 6-12 mm vodnega kamna!

Tehnični podatki:

tehnicni podatki IPS Kalyxx

Navodila za montažo in sheme namestitve IPS Kalyxx:

Naprave IPS Kalyxx lahko namestimo vodoravno ali navpično na vodovodno napeljavo toplote od 0 – 99°C.

POMEMBNO! Pri namestitvi IPS je potrebno upoštevati smer toka vode (Flow Direction), ki je nakazan s puščicami na telesu naprave. Upoštevanje tega pogoja ima vpliv na pravilno delovanje in učinkovitost naprave.

V sistemu z IPS Kalyxx ne sme biti vgrajen ionski izmenjevalec. elektromagnetni sistem oz. naprava, ki izkorišča tujo napetost. Največja hitrost toka vode skozi napravo je 4 m/s. Naprave IPS so načrtovane za tlak do 1 MPa. Tlačne izgube so zanemarljive.

Sheme namestitve:

Sheme namestitve IPS Kalyxx