Waltisovi avtomatski kotli na pelete Pellson se lahko pohvalijo z visokim udobjem, ki ga nudijo ob svojem ogrevanju, saj med svojim delovanjem poskrbijo za saje z avtomatskim čiščenjem gorilnika kot tudi za pepel, ki se avtomatsko odvede iz kurišča, model Pellson X2 / X3 CC pa celo za čiščenje cevnega izmenjevalca in pepela, ki se nabere pod cevnim izmenjevalcem.

V prenovljeni liniji produktov PELLSON, ki so v celoti razviti in proizvedeni v Sloveniji, so vam na voljo modeli Pellson X2 CC / X3 CC in Pellson X3S.

Avtomatski kotel na pelete PELLSON X3S

Pellson X3S prerez

Vsi procesi v kotlu potekajo popolnoma avtomatsko. Avtomatsko čiščenje gorilnika, vžig peletov, čiščenje cevnega izmenjevalca, avtomatsko odvajanje pepela iz kurišča in prilagajanje moči delovanja glede na potrebe stavbe po toploti. Vsi ti sistemi so razviti z namenom, da vam prihranijo čas in nudijo popolno udobje pri ogrevanju vašega doma.

Delo s kotlom:
> Polnjenje peletnega zalogovnika 1-krat tedensko.
> Praznjenje pepelne posode 1-krat mesečno.
> Čiščenje komore cevnega izmenjevalca 1-krat mesečno.

Integriran peletni zalogovnik
V sami konstrukciji kotla je integriran peletni zalogovnik, ki kotlu Pellson X3S omogoča enotedensko samostojnost.

Konstantna energetska učinkovitost
Celoten sistem je narejen iz visoko ognjeodpornega inox materiala, ki zagotavlja daljšo življenjsko dobo in s tem nižje stroške vzdrževanja. Sistem skrbi za vsakodnevno čistočo cevnega izmenjevalca, kar se odraža v visokem izkoristku kotla skozi vso kurilno sezono.

Prilagodljivost
Vse Pellson kotle upravlja mikroprocesorska regulacija razvita s strani Waltis razvojnega tima s trideset leti izkušenj. Filozofija razvoja kotlovske regulacije strmi k samodejni prilagodljivosti kotla na različne pogoje, avtomatskem delovanju in izredni enostavnosti upravljanja. Delovanje kotla se vrši povsem avtomatsko in se prilagaja trenutnim potrebam stavbe po toploti.

Varovanje proti povratnemu vžigu peletov
100% varnost zagotavlja protipožarni komorni dozirnik, ki skrbi za neprestano fizično ločitev peletov v zalogovniku in podajalnem sistemu gorilnika ter precizno doziranje pelet.

Avtomatski vžig peletov
Osnova za avtomatsko delovanje kotla je avtomatski vžig peletov. Pellson X3S je opremljen z žarilno svečko, ki z oddajanjem visoke temperature poskrbi, da se peleti vnamejo popolnoma avtomatsko. Proces vžiga pa je zaradi kostrukcijske tehnologije kotla izredno varčen.

5 milimetrska kotlovska pločevina
Vsi Pellson produkti so izdelani iz 5 milimetrske kotlovske pločevine, kar je osnova za dolgo življenjsko dobo kotla.

Avtomatski odvod pepela iz kurišča
Posebna polžnica odvaja pepel iz kurišča v pepelno posodo, zato čiščenje kurišča v kurilni sezoni ni potrebno. Kurišče je priporočljivo očistiti vsaj enkrat letno.

Čiščenje pepela iz komore cevnega izmenjevalca le nekaj krat na leto
Pepel, ki nastaja pri avtomatskem čiščenju cevnega izmenjevalca, je potrebno počistiti približno 1-krat na mesec ali pri približno zgorelih 500 – 1000 kilogramih peletov.

Avtomatski kotel na pelete PELLSON X2 CC / X3 CC

Pellson X3 CC prerez

Brezkompromisni model Pellson X2/X3 CC – prestižen in do potankosti izpopolnjen avtomatski peletni kotel. Je nadstandardna kurilna naprava za zahtevnejše uporabnike, ki na račun znižanja stroškov ogrevanja niso pripravljeni žrtvovati udobja pri ogrevanju svojega doma. S poudarkom na varovanju okolja in skrbi za prihodnje generacije – Pellson X2/X3 CC je emisijsko certificiran na mednarodno akreditiranem laboratoriju KIWA v Italiji, kjer je dosegel vrhunske rezultate in se uvrstil v najvišji (class 5) emisijski razred. Poleg zelo nizke vsebnosti toplogrednih plinov je Pellson presenetil z zavidljivo nizko vsebnostjo strupenih prašnih delcev v izpustu.

Delo s kotlom:
> Polnjenje peletnega zalogovnika 1-krat tedensko.
> Praznjenje pepelnih posod 1-krat mesečno.

Udobje
Avtomatski odvod pepela iz kurišča in iz izmenjevalne komore omogoča takšen nivo udobja, da nam ni nikoli potrebno odpirati in čistiti kotla. Ves pepel, ki nastaja pri zgorevanju peletov je avtomatsko odveden v pepelni posodi v sprednjem delu kotla, ki ju je potrebno izprazniti le nekaj krat letno.

Avtonomnost
V sami konstrukciji kotla je integriran 180 kilogramski peletni zalogovnik, ki kotlu v povprečju omogoča enotedensko avtonomnost.

Konstantna energetska učinkovitost
Avtomatski čistilni sistem iz visoko ognjeodpornih materialov očisti cevni izmenjevalec večkrat dnevno in s tem zagotavlja konstantno visok izkoristek kotla.

Prilagodljivost
Pellson kotle upravlja mikroprocesorska regulacija razvita s strani Waltis razvojnega tima s trideset let izkušenj. Filozofija razvoja kotlovske regulacije strmi k samodejni prilagodljivosti kotla na različne pogoje, avtomatskem delovanju in izredni enostavnosti upravljanja. Delovanje kotla se vrši povsem avtomatsko in se prilagaja trenutnim potrebam stavbe po toploti.

100% varnost
Protipožarni komorni dozirnik skrbi za neprestano fizično ločitev peletov med zalogovnikom in podajalnim sistemom gorilnika.

Vulkanski gorilnik

Vulkanski gorilnik, ki je plod razvoja in proizvodnje Waltis, omogoča uvrstitev kotla med ekološko najprijaznejše kurilne naprave. Peleti v gorilnik prihajajo od spodaj, kjer se postopno segrejejo in posušijo, nato se vžgejo in izgorijo. S to tehnologijo je izgorevanje peletov izredno stabilno in zanesljivo.

Trajnost
Vžig peletov izvrši poseben visokotemperaturni fen znamke Leister, narejen v Švici. Prednost vžignega fena pred običajnimi vžignimi telesi je večja hitrost vžiga, ter možnost vžiga peletov z višjo vsebnostjo vlage. Vžigni fen ne sodi v skupino potrošnih materialov kot običajni vžigni elementi, ampak je trajna komponenta kotla.

Tehnične lastnosti avtomatskih kotlov na pelete Pellson:

Karakteristike Oznaka Pellson X3S Pellson X2 CC Pellson X3 CC
Moč kotla kW 8,16 / 28,51 7,1 / 24,73 15/50
Izkoristek kotla % 92,38 / 92,94 91,15 / 91,88 91,49 / 93,81
Prašni delci mg/m3 19,8 / 26,2 9,7 14,8
Masa kotla Kg 350 450 450
Volumen vode v kotlu l 125 95 95
Max količine peletov v zalogovniku kg 180 180 180
Max obratovalni tlak bar 2 2 2
Max temperatura topli vod °C 80 80 80
Max temperatura hladni vod °C 50 50 50
Poraba pelet min/max moč Kg/h 1,82 / 6,36 1,58 / 5,44 2,09 / 7,42
Dimni priključek mm 100 100 100
Topli vod (TV) Col 1 1 1
Hladni vod (HV) Col 1 1 1
Polnilni vod (PV) Col 3/4 3/4 3/4
Priključek napetost kotla V/Hz 230/50 230/50 230/50
Širina kotla mm 929 929 929
Globina kotla mm 1094 1121 1121
Višina kotla mm 1519 1564 1564
Višina dimnega priključka mm 340 469,50 469,5

 

Vezalna shema in shema dimenzij kotlov Pellson X3S in Pellson X2 CC / X3 CC:

Vezalna shema Pellson X3S in vezalna shema X2 CC ter X3 CC

 

Preverite test lesnih peletov, ki so opravili pri Zvezi potrošnikov Slovenije, saj je od kvalitete pelet odvisna tudi učinkovitost delovanja kotla: Test lesnih peletov 2018 >

Z veseljem vam pripravimo ponudbo!

Imate dodatna tehnična vprašanja ali pa vas zanima ponudba celovite vgradnje na ključ za katerega izmed kotlov na pelete Pellson? Pišite nam! 

  Ime in Priimek *

  Kraj *

  E-mail naslov *

  Telefonska številka *

  Zanima me model: *
  X3SX2 CCX3 CC

  Vaše sporočilo *