Inteligentne toplotne črpalke Orca sistema zrak – voda z najmodernejšo tehnologijo maksimalno izkoriščajo energijo iz zraka ter tako predstavljajo dovršeno rešitev pri znižanju stroškov ogrevanja na svetovnem trgu, saj toplotna črpalka kar do 3 toplote pridobi iz brezplačne energije okolja.

Zaradi potrjene kakovosti in izjemnega dizajna jih lahko vgradimo tudi v bivalne prostore, ne le v kurilnice in kleti kakor običajne toplotne črpalke. Ne zasede veliko prostora, zato je izredno praktična rešitev za prostorsko optimizirane prostore.

Orca Exclusive je varčna rešitev tako za nizkotemperaturno ogrevanje kot tudi visokotemperaturno ogrevanje ter se brez težav vgradi tudi v objekte z radiatorskim ogrevanjem. Toplotne črpalke Orca zmorejo varčno ogrevanje kar do -28 stopinj C zunanje temperature in tudi do -15 stopinj C brez izgube grelne moči, kar velja za eno najučinkovitejših rešitev na trgu.

 

Notranja enota: Orca Mono in Duo

Toplotne črpalke Orca so plod slovenskega razvoja in nastajajo v proizvodnih prostorih v Mariboru. To zagotavlja izjemno kontrolo kakovosti in konstanten razvoj, vam pa desetletja nemotenega delovanja, če pa bi že prišlo do okvare, je servis vedno blizu vas.

Na voljo sta dve opciji notranje enote in sicer:

 • Mono je samostojna notranja enota, ki je brez vgrajenega grelnika TSV in se uporablja, kadar toplotno črpalko vežemo na zunanji / samostojni bojler. Priporočljiva rešitev za uporabnike, ki že imajo grelnik sanitarne vode ali pa imajo za ogrevanje sanitarne vode že kako drugače poskrbljeno. Omogoča ogrevanje in hlajenje prostorov ter ogrevanje sanitarne vode.
 • DUO je celovita rešitev ogrevalnega sistema, saj vsebuje tudi vakuumsko emajliran zalogovnik sanitarne vode in je tako ta lična notranja enota tako rekoč vse kar vam zasede prostora v kotlovnici. Na voljo sta dve prostornini in sicer 200 litrski ter večji 300 litrski – pri slednjem se lahko naroči tudi tako imenovani model Solar z dodatnim izmenjevalcem in tako lahko nanj vežemo tudi solarne kolektorje. Z že vgrajeno energetsko obtočno črpalko si še dodatno znižate stroške ogrevanja.

Orca Exclusive notranje enote Mono in DUO

 • KRMILNIK > Krmilnik z inteligentno regulacijo skrbi za optimalno delovanje tako toplotne črpalke kot celotnega ogrevalnega sistema in prilagaja delovanje zunanji ter prostorski temperaturi. Proizvajalec: Carel, Italija
 • ELEKTRIČNI GRELEC > V primeru res ekstremno nizkih zunanjih temperatur ali okvare za nemoteno ogrevanje skrbi tristopenjski električni grelec, ki je standardno vgrajen v napravo. Proizvajalec: Eltra, Nemčija
 • TOPLOTNI PRENOSNIK > Optimiziran toplotni prenosnik zagotavlja izredno učinkovito delovanje toplotne črpalke. Proizvajalec: Swep, Švedska
 • OBTOČNA ČRPALKA > Zmogljiva obtočna črpalka A energetskega razreda zagotavlja zanesljivo in stabilno delovanje celotnega ogrevalnega sistema z minimalnimi izgubami energije Proizvajalec: Wilo, Nemčija
 • BOJLER ZA SANITARNO VODO > Modeli serije Duo imajo že vgrajen vakuumsko emajliran bojler z velikim toplotnim prenosnikom, ki poskrbi za hitro in učinkovito ogrevanje sanitarne vode ter s svojo izolacijo zmanjšuje toplotne izgube. Ima tudi revizijsko odprtino za enostavno čiščenje in dolgo življensko dobo.

Zunanja enota: Mitsubishi Electric Zubadan ali Mitsubishi Power Inverter

Večino modelov zunanjih enot Mitsubishi je posodobljenih in nadgrajenih s tremi ključnimi izboljšavami, ki so omogočile znižanje glasnosti delovanja:

 • Znižanje glasnosti delovanja kompresorja – Tehnologija zaščitnega ovoja s patentirano strukturo znižuje zvok, ki prihaja iz kompresorja.
 • Znižanje glasnosti delovanja ventilatorja – Optimiziran odtok zraka skozi ventilator, ki je posledica optimiziranega položaja ventilatorja, optimizirane oblike ventilatorja in večjega premera samega ventilatorja.
 • Preprečevanje vibracij – Absorbiranje vibracij z mehkim kosom gume na področju povezave kompresorja s cevmi in preprečevanje resonance z optimizirano strukturo cevi.
 • Nov hladilni plin R32 – za učinkovitejše in bolj ekološko delovanje.

Mitsubishi Electric Zubadan – visokotemperaturna izvedba, primerna za radiatorsko ogrevanje:

Zubadan je verjetno najzmogljivejša zunanja enota na tržišču, saj varčno ogrevanje brez elektrogrelca omogoča kar do -28°C, s pomočjo tehnologije Flash Injection pa ohranja polno grelno moč celo do -15°C.

 • Injektorsko vbrizgavanje hladiva omogoča delovanje tudi pri temperaturah do -28°C.
 • 100% grelna moč toplotne črpalke se ohranja tudi pri -15°C po zaslugi napredne Flash Injection tehnologije.
 • Visoka temperatura izhodne vode: 60°C.
 • Tiho delovanje zunanje enote.

Še posebej primerna za:

 • radiatorsko ogrevanje in ogrevanje sanitarne vode v obstoječem bojlerju,
 • starejše in slabše izolirane objekte.

Orca Mitsubishi Eletric Zubadan zunanje enote

Tehnični podatki Mitsubishi Zubadan zunanja enota

Mitsubishi Power Inverter – nizkotemperaturna izvedba:

 • Izpopolnjene zunanje enote Power Inverter omogočajo pri polni grelni moči temperaturo ogrevalne vode do 60 °C, pri temperaturah do -15 °C pa izgubijo samo do 20% grelne moči, kar je odličen rezultat v primerjavi z običajnimi toplotnimi črpalkami.
 • Širše območje ogrevanja: do -25°C.
 • Visoka temperatura izhodne vode: do 60°C pri -5°C in do 55°C tudi pri -10°C.
 • Napredna Power Inverter tehnologija z dodatnim podhlajevalnikom freona skrbi za visoko grelno moč tudi pri nižjih zunanjih temperaturah.
 • Nadstandardno dimenzioniran toplotni prenosnik omogoča izredno majhno porabo energije.
 • Tiho delovanje zunanje enote.

Primerno predvsem za:

 • talno/stensko/stropno ogrevanje in ogrevanje sanitarne vode,
 • novogradnje in dobro izolirane objekte,
 • objekte z radiatorji, ki imajo veliko površino.

Orca Mitsubishi Electric Power Inverter zunanje enote

Tehnični podatki Mitsubishi Power Inverter zunanja enota

 

Želite informativno ponudbo, vendar niste prepričani, katera moč in model toplotne črpalke bi bil ustrezen za vaše ogrevanje?

Izpolnite spodnji obrazec in na podlagi teh podatkov vam bomo lahko izračunali optimalno moč za vaš objekt, vam priporočili toplotno črpalko, ki bo poskrbela za učinkovit sistem ogrevanja in podali informativno ponudbo.

  Ime in Priimek *

  Naslov in kraj *

  E-mail naslov *

  Telefonska številka *


  Podatki o objektu:

  Velikost dejansko ogrevane površine (m2): *

  Vaš obstoječi način ogrevanja in kolikšna je letna poraba energenta? *

  Je v letni porabi energenta upoštevano tudi ogrevanje sanitarne vode? *
  DaNe, sanitarno vodo ogrevamo ločeno / samostojno

  Način centralnega ogrevanja: *
  RadiatorskoTalnoKombinirano

  Število ogrevalnih krogov: *

  Kolikšna je debelina sten in izolacije na objektu? *

  Kakšna so okna? *

  Koliko je oseb v gospodinjstvu (zaradi priprave tople sanitarne vode)? *

  Bi želeli še kaj sporočiti / dodati?