UDEN-S suhi ogrevalni sistem predstavlja infrardeče električne grelnike moči od 100 do 700 W. Stenski paneli, ogrevalne letve in stropni paneli se nekoliko razlikujejo po zgradbi, velikosti in načinu montaže, vendar imajo izrazite prednosti v primerjavi z ostalimi sistemi ogrevanja in so kot nalašč za prostore, v katerih se ljudje zadržujejo dlje časa in odlična rešitev za prostore, kjer bi želeli dodatno ogrevanje.

Sestavljeni so izključno iz naravnih materialov, ki ne oddajajo škodljivih snovi in ​​so popolnoma varni za vas in vaše otroke ter imajo kar 5 letno garancijo.

Način delovanja

Delovanje sistema temelji na načelu neposrednega ogrevanja prostorov, zato ni potrebe po pečeh, kotlovnicah, cevovodih in črpalkah. Mehki dolgovalovni žarki padajo na površino sten, tal in različne predmete v prostoru in jih postopoma ogrejejo. Z medsebojno izmenjavo toplote med ogrevanimi objekti zrak postane topel. V takih okoliščinah, čutimo veliko več udobja kot s konvencionalnim načinom ogrevanja in tudi stroške ogrevanja znižamo za vsaj 35-40%.

Ključni prednosti IR ogrevalnih panelov

 1. Prisotnost energetsko varčnega toplotnega shranjevanje. Sestoji se iz naravnih materialov z veliko sposobnostjo zadrževanja toplote. To predstavlja keramična plošča z odličnimi fizikalnimi lastnostmi: visoka trdnost, električna izolacija, požarna varnost in zelo nizka vpojnost vlage ter fina oblika in estetski videz. UDEN-S grelni paneli začnejo izžarevati toploto 5 minut po vklopu in v 20 minutah dosežejo svojo delovno temperaturo. Zaradi svoje zmožnosti zadrževanja toplote se ohladijo šele 1,5 ure po izklopu. Medtem ko se panel ohlaja še vedno oddaja toploto, ki zagotavlja ogrevanje prostora ob ničelni porabi električne energije.
 2. Grelni element je “skrit” v toplotnem elementu ohišja izdelanega pod visokim tlakom. Zaradi tega dobimo enakomernejšo porazdelitev toplote na površini grelca, daljšo življenjsko dobo in nižjo absorpcijo vode.

Edinstvena sestava IR panelov UDEN -S

Sestava UDEN-S IR panela

Kovinsko – keramični panel je keramična plošča z grelnim elementom, ki je pod velikim tlakom “skrit”  v sami plošči. S tem se je pridobila bolj enakomerna porazdelitev toplote na površini in odlične fizikalne lastnosti: visoka trdnost, električna izolacija, požarna varnost, zelo nizka vpojnost vlage, jasna oblika in estetski videz (debelina samega grelnega telesa je samo 15 mm). Sama plošča je zaščitena z kovinskim ohišjem.

Keramične plošče IR panelov UDEN-S začnejo oddajati toploto že po petih minutah delovanja in zaradi svoje sposobnosti akumuliranja toplote lahko le to oddajajo še 1,5 ure po prenehanju delovanja in to brez stroškov za električno energijo!

Pri proizvodnji IR panelov UDEN-S se uporablja samo naravne materiale ukrajinskih, nemških in italijanskih proizvajalcev in okolju prijazno sodobno slikarsko tehnologijo (vključno s prašnim lakiranjem). Zato imajo IR paneli UDEN-S dobro vzdržljivost, nobenega neprijetnega vonja pri samem segrevanju in lepo gladko površino.

Upravljanje ogrevanja z UDEN-S IR paneli

UDEN-S ogrevalni sistem se regulira preko termostata, ki zazna spremembe temperature v prostoru. Na ta način se temperatura regulira za vsak prostor posebej, kar pripomore k večjemu udobju in prihrankom. V primeru, da je ogrevanje z IR paneli edini način ogrevanja objekta ter da so izračuni opravljeni pravilno, potem je dnevna potreba po delovanju sistema zgolj 5 – 7 ur na dan.

V osnovi je v vsakem prostoru nameščen termostat, ki regulira delovanje enega ali več IR panelov. V primeru uporabe Universal IR panelov se lahko vsak posebej regulira preko termostata ali termo ure, ki je vključena v vtičnico in preko nje IR panel.

V primeru uporabe UDEN-S ogrevalnega sistema z digitalnim termostatom, s katerim lahko upravljamo sistem v želenih časovnih intervalih, dosežemo prednosti kot so še nižja poraba električne energije (20-30%), izredno prijetna mikroklima in enostavno reguliranje temperature v prostoru.

Pri UDEN-S ogrevalnem sistemu lahko uporabljate katerikoli mehanski, elektromehanski, digitalni, »mobilni« termostat kot tudi časovne releje.

Vrste UDEN-S IR ogrevalnih panelov

> Stenski IR ogrevalni paneli – na voljo z opcijo “Standard” (brez kabla in vtičnice, namenjen za direktno in fiksno namestitev) in “Universal” vključno s kablom in vtičnico (primeren predvsem kot dopolnilno ogrevanje in za manjše ali najete prostore, kjer ni smiselna montaža fiksnih IR panelov)

> Stropni IR paneli – za odličen prihranek pri prostoru, predvsem primerni, ko nimamo ustreznega prostora na stenah ali pa le-teh preprosto ne želimo prekriti z grelnimi telesi.

> IR ogrevalne talne letvice – rešitev za pisarne, jedilne kote in podobno, kjer nam je rado hladno v noge.

> Dizajn IR paneli – ko je IR panel ne le ogrevanje temveč tudi modni dodatek vašemu stanovanju.

 

Določitev števila IR panelov UDEN-S

Moč ogrevalnega sistema je odvisna od zahtevane toplote v prostoru. Za prostore z dobro izolacijo in višino stropa 2,5 m se pri ogrevanju z IR paneli UDEN-S potrebuje približno 0,5 kW na vsakih 10 kvadratnih metrov.

  Ime in Priimek *

  Kraj *

  E-mail naslov *

  Telefonska številka *

  Vaše sporočilo