Pomlad je pred vrati in ravno v tem času je dobro razmisliti o nakupu sanitarne toplotne črpalke. Prednosti tega sistema je več, odvisno tudi od posameznega uporabnika, njegovega življenjskega tempa in obstoječega ogrevalnega sistema.

Tukaj vam podajamo nekaj bistvenih:

 • Ogrevanje na lesno biomaso
  Vsi, ki imate urejeno ogrevanje na lesno biomaso, vam tako ne bo potrebno kuriti izven ogrevalne sezone, torej nič več vročih dni, ko je zunaj +25 stopinj C, ko vi nalagate drva v kotel. Še vedno pa se lahko sanitarno TČ poveže s kotlom, tako da v času kurilne sezone za sanitarno vodo poskrbi kotel, preostalo obdobje pa za toplo vodo povsem samostojno poskrbi sanitarna toplotna črpalka.
 • Topla sanitarna voda skozi celo leto
  Sodobne sanitarne toplotne črpalke so sedaj povečini vse učinkovite in zmogljive v tolikšni meri , da lahko poskrbijo za toplo vodo tako rekoč skozi celo leto. To je podatek tudi za vse, ki ogrevate na drva: pride kakšen dan, ko ste povsem zasedeni, pridete šele pozno zvečer domov. V kolikor imate prigrajen zalogovnik toplote, ne boste ravno stopili v hladno stanovanje, vendar pa skoraj zagotovo ne bo dovolj topla voda za tuširanja vaše družine, otroci pa so že tik pred tem, da morajo v posteljo, preden se zakuri in pogreje sanitarna voda, pa mine kar nekaj časa. V primeru sanitarne toplotne črpalke bo voda v kopalnici vedno topla!
  Prav tako vam bo prišla še kako prav v primeru nesrečnega slučaja, da se pojavi okvara na vašem sistemu centralnega ogrevanja, ne glede na to, da vam kotel iz kakeršnegakoli razloga preneha delovati, vsaj ne boste ostali tudi brez tople vode.
 • Prihranek – tudi do 70% nižji strošek ogrevanja
  Prihranek še posebej za vse, ki se ogrevate na kurilno olje, plin ali UNP. Samo za primerjavo – v povprečju štiri članska družina za toplo sanitarno vodo SAMO skozi poletno obdobje (od pomladi do jeseni) porabi za cca 500€ kurilnega olja, z uporabo sanitarne toplotne črpalke ta strošek znižate do 70%, konkretno v tem primeru bi ta ista družina, ki povprečno porabi 200 litrov vode na dan (50 l na osebo), z varčno in učinkovito toplotno črpalko za elektriko v tem obdobju plačala približno 150 €. Seveda bi se v tem primeru še bolj splačalo, da s sanitarno TČ ogrevajo kar skozi celo leto.
 • Enostavna uporaba, hitra vgradnja
  Enostavno in udobno upravljanje, možnost nastavljanja različnih programov, pri nekaterih tudi opcija vodenega zraka, vgradnja je hitra in enostavna, postavimo jo lahko skorajda v vsak prostor – primerna tako rekoč res za vsakega uporabnika.
 • Prednost sanitarne toplotne črpalke pred solarnimi kolektorji (SSE)
  Oba sistema veljata za ena najcenejših načinov ogrevanja sanitarne vode, vendar pri solarnih kolektorjih (SSE) to velja predvsem ob predpostavki namestitve na idealni položaj in seveda pod pogojem, da je lega hiše na sončni strani. Primerjamo pa lahko samo strošek energenta za ogrevanje, ne pa tudi investicije – strošek inštalacije je pri sanitarni toplotni črpalki še enkrat nižji, sama vgradnja pa neprimerljivo enostavnejša in hitrejša. Obenem pa s sanitarno toplotno črpalko niste v nobenem primeru odvisni od vremena in samega sonca, v kolikor pride poleti obdobje dežja, ki lahko traja tudi več kot teden dni, solarni kolektorji ne bodo zadostni in boste morali uporabiti dodatni vir ogrevanja za sanitarno vodo.

Ponudbo sanitarnih toplotnih črpalk smo sedaj nadgradili še s seti z montažo, kjer je v ceni vključena tudi že standardna vgradnja z drobnim materialom in ekspanzijsko posodo. Montažo opravijo naši inštalaterji, ki svoje delo že vrsto let strokovno in kvalitetno opravljajo ter imate tako opravljeno celotno storitev iz ene hiše. Obenem pa vam je sedaj na voljo tudi plačilo na obroke – odobritev obročnega plačevanja zgolj v nekaj minutah, brez papirologije, brez obiska poslovalnice!

Novo kategorijo si lahko ogledate tukaj: Seti z montažo – sanitarne toplotne črpalke >> 

 

Ne najdete vaše želene sanitarne toplotne črpalke v naši ponudbi setov z montažo?

Pišite nam na info@varcno-ogrevaj.si ali preko tega kontaktnega obrazca in pripravimo vam ponudbo po vaših željah!

  Ime in Priimek *

  Naslov *

  E-mail naslov *

  Telefonska številka *

  Model in želena prostornina sanitarke *

  Z vključeno montažo: *
  DaNe