Bosch vam ponuja vse kar potrebujete za prijetno toploto in udobje v vašem domu. Švedska kakovost s številnimi inovacijami in novimi patenti, vam zagotavlja neverjetno raven učinkovitosti delovanja, enostavno upravljanje in dolgo življenjsko dobo. Je najučinkovitejša toplotna črpalka zrak-voda na trgu v konkurenci 54 različnih toplotnih črpalk (preizkušena v danskem tehnološkem inštitutu, po standardu EN14825). Seveda so vsi modeli visokotemperaturne toplotne črpalke Bosch Compress 6000 AW tudi na seznamu Eko sklada za pridobitev subvencij.

Toplotna črpalka Compress 6000 AW je primerna za ogrevanje bivalnih prostorov in pripravo sanitarne vode – tu je na voljo model z notranjo enoto AWE in samostojnim (eksternim) grelnikom sanitarne vode poljubne prostornine, kot tudi model notranje enote AWM, ki ima že vgrajen 190 L grelnik TSV. Ustreza za ogrevanje enostanovanjske kot tudi manjše večstanovanjske hiše za novogradnjo kot tudi sanacijo obstoječega sistema. Toplota črpalka prevzema osnovno funkcijo ogrevanja, kadar pa iz zraka ni dovolj toplote, se po potrebi vklopi elektro grelec, ki je vgrajen v notranji enoti. Elektro grelec se vklaplja postopoma 2/4/6/9kW

Toplotna črpalka je kompaktne izvedbe, v kateri so vgrajene vse potrebne ogrevalne komponente, ki so medsebojno popolnoma usklajene. Tako je zagotovljeno optimalno delovanje, nizki stroški montaže in obratovanja ter visoki izkoristki COP.

Inovativnost do zadnje podrobnosti

Inverter ni edini razlog za visoko učinkovitost Compress 6000 AW. Druge inovacije in izboljšave imajo tudi svoje mesto in zagotavljajo odlično in, zanesljivo delovanje skozi celo leto. Bosch je pri Compress 6000 AW s patenti zaščitil sledečih pet inovacij:
Pametno postopno odtaljevanje in nadzor hitrosti ventilatorja: Za razliko od konvencionalnih toplotnih črpalk zrak-voda, Compress 6000 AW nikoli ne zahteva taljenje ledu, ko zunanja temperatura ni nižja od 5°C. S tem zagotovimo velik prihranek energije in dodatno ugodnost za uporabnika.
Tiho delovanje zaradi preklapljanja tople vode: V samih ceveh ne prihaja do „pokanja“, saj Compress 6000 AW preprečuje, da bi hladna voda tekla v vroče cevi.
Visoka zanesljivost delovanja tudi pod ekstremnimi pogoji, do katerih pride zaradi polne lovilne posode: senzorji bodo sprožili zgodnje opozorilo, če se v lovilni posodi nabere listje oziroma podoben material.
Dodatni prihranki električne energije zaradi preprečevanja vodnega udara: kadar je zunaj mrzlo, se toplotna črpalka samodejno ogreje in pripravi na zagon. Ne potrebujemo grelnega kabla, ki bi napravo segrel.

Bistvene lastnosti visokotemperaturne toplotne črpalke Bosch COMPRESS 6000 AW:

 • Toplotna črpalka je sestavljena iz zunanje enote z oznako Compress 6000 AW in notranje enote, ki je na voljo v različicah:
  > AWE notranja enota, kjer za pripravo tople sanitarne vode vgradimo eksterni / samostojen grelnik TSV poljubne prostornine
  > AWM notranja enota, v kateri je že vgrajen 190 L grelnik sanitarne vode, na voljo tudi model AWMS, ki ima vgrajen dodatni izmenjevalec za drugi ogrevalni vir (npr. solarni sistem)

 • Na voljo so moči: 5kW, 7kW, 9kW, 13kW in 17kW.

 • Veliko fleksibilnost in enostavno uporabo vam omogoča integriran regulator HPC 400, ki vas vodi po logično oblikovanih menijih in zagotavlja nastavljanje različnih parametrov po vaših željah.

 • Toplotna črpalka je reverzibilna – primerna tako za ogrevanje kot hlajenje.

 • Izredno energijsko učinkovita (COP do 4,99 (A 7°C/W35°C), sezonski izkoristek je med najvišjimi na slovenskem trgu (SCOP do 203%).

 • Toplotna črpalka je primerna tako za radiatorsko kot talno ogrevanje.

 • Vodo ogreje do 62°C in ohrani odlično mero učinkovitosti, brez vklopa elektro grelca (55°C zagotavlja še tudi pri zunanji temperaturi -13°C).

 • Toplotna črpalka ima invertersko tehnologijo (deluje modulirano) in zagotavlja nenehno prilagajanje potrebam vašega ogrevalnega sistema, varčno delovanje in popolno udobje (prednosti modulacije: manjše število vklopov, izogibanje konicam zagonskih tokov, daljša življenjska doba kompresorja …).

 • Je serijsko opremljena z IP vmesnikom, za enostaven priklop na internet, potrebujete samo pametni telefon ali tablični računalnik in Bosch aplikacijo EasyRemote.

 • Toplotna črpalka deluje do -20°C, v primeru kadar temperature padejo še nižje, se vklopi elektro grelec.

 • Zaradi kompaktne oblike nove notranje strukture, ki je narejena iz posebne pene iz polipropilena, je toplotna črpalka izredno tiha, celo tišja od sodobnega pomivalnega stroja.

 • Kompaktna izvedba in vgrajene varčne komponente vam zagotavljajo optimalno delovanje, dolgo življenjsko dobo in cenejše ogrevanje

Regulacija HPC 400:

Z integriranim regulatorjem HPC 400 je uporaba toplotne črpalke zelo enostavna. Osvetljen LCD zaslon vas bo z enostavnim besedilom vodil po logično oblikovanem meniju, kjer se boste z lahkoto znašli, brez časovno potratnega listanja po uporabniškem priročniku. V primeru izpada električne energije se lastne nastavitve ne bodo izgubile. Po ponovni vključitvi je potrebno na novo nastaviti le čas in datum.

Bosch HPC 400 regulacija

Vas zanima več o toplotni črpalki BOSCH COMPRESS 6000 ali želite informativno ponudbo? Pišite nam preko spodnjega kontaktnega obrazca:

  Ime in Priimek *

  Naslov *

  E-mail naslov *

  Telefonska številka *

  Želena moč toplotne črpalke *
  5 kW7 kW9 kW13 kW17 kW

  Izbrana notranja enota: *
  AWE (v komentar zapišite želeno prostornino eksternega grelnika TSV)AWM z vgrajenim 190 L grelnikom TSVAWMS z vgrajenim 190 L grelnikom TSV in dodatnim izmenjevalcem

  Vaše sporočilo