Peletni kotel Biodom 21 je manjši bratec modela Biodom 27 C5, prilagojen stanovanjskim objektom, ki ne potrebujejo visoke ogrevalne moči. V grobem pokriva ogrevalno površino od 60m2 pa tja do 275 m2, odvisno od karakteristik samega objekta, izolacije, oken, kot tudi načina ogrevanja – gre za talno ali radiatorsko ogrevanje.

Biodom 21 je seveda tudi na seznamu Eko sklada za pridobitev subvencij, dodatna prednost pa je njegova kompaktna dimenzija, saj ga lahko postavimo skorajda v vsak kot.

Glavne prednosti kotla na pelete Biodom 21:

Biodom 21 - energijska učinkovitost

 • Energijska oznaka A++
 • Napreden krmilni sistem Biologic
 • Samodejno prepoznavanje kvalitete pelet
 • Tedenski zalogovnik pelet (150 kg)
 • Nizka poraba pelet, visok izkoristek in minimalne emisije
 • Ponovna vzpostavitev pri izpadu elektrike
 • Enostavna postavitev zaradi funkcionalnega dizajna in kompaktne dimenzije
 • Eko sklad subvencije

Podrobneje o peletnem kotlu Biodom 21

Zanesljivost kotla Biodom 21 je rezultat dolgoletnih investicij v razvoj ogrevalnih sistemov na biomaso in praktičnih izkušenj pri njihovi montaži in vzdrževanju. Biodom 21 je sistem popolnega izgorevanja lesne biomase, z avtomatskim vžigom in doziranjem pelet. Sistem Biologic namreč avtomatsko prepoznava in regulira vse pogoje za gorenje in prenos toplote iz dimnih plinov na vodo, hkrati pa prepozna kvaliteto pelet in posledično spreminja hitrost doziranja peletov v gorilnik. Detektira tudi gostoto zraka ter z avtomatsko regulacijo zagotavlja vedno pravilno količino izgorevalnega zraka v gorilnik.

Programska ura podpira tedensko nastavitev delovanja, kar se lahko spremlja na preglednem zaslonu skozi celoten proces. Dnevno – tedenski zalogovnik pelet je integriran v zgornjem delu kotla, iz katerega s pomočjo motornega gonila, ki je pritrjen na vrhu polžnega transporterja, energent nalagamo v gorilnik, narejen iz posebne litine, ki vzdrži visoke temperature v izgorevalni komori. Tako dosežemo popolno izgorevanje, čiste dimne pline in dolgo življenjsko dobo kotla.

Zgorevalni zrak in dimni plini se s pomočjo ventilatorja, ki ustvarja podtlak, odvajajo skozi štirideset cevnih izmenjevalcev – turbolatorjev, ki skozi dolgo pot poskrbijo za optimalen prenos toplote iz dimnih plinov na ogrevani medij.

Kvalitetna izdelava, sodobno oblikovana zunanjost, izredna prilagodljivost in zanesljivo delovanje je samo nekaj lastnosti, ki vam zagotavljajo udobje, varnost in prihranek.

Tehnični podatki Biodom 21:

Kotel na pelete Biodom 21 tehnični podatki

Pošljite nam povpraševanje!

Našim strankam z veseljem pomagamo tudi pri postopku pridobitve EKO SKLAD subvencije in pripravimo pregledna navodila za izpolnitev vloge!

  Ime in Priimek *

  Naslov *

  E-mail naslov *

  Telefonska številka *

  Vaše sporočilo

    

  Naše delo – naše reference: