… je njeno navdušenje malce drugačen od tistega, kar je sicer prepričalo njenega moža v investicijo. Pa vendar je treba priznati, da znajo ceniti in opaziti tudi druge karakteristike, bolj praktične narave kot zgolj in strogo tehnične.

Ker se nam je zdelo zanimivo preveriti obe plati, smo za izkušnje s toplotno črpalko De Dietrich HPI povprašali kar njihove uporabnike, tako moške kot ženske. In dobili informacije iz praktičnega vidika, ki jih povečini ne boste zasledili v katalogih, kljub temu, da veliko pripomorejo h končni odločitvi in pravilni izbiri.

DE Dietrich HPI

Pa poglejmo, kaj so izpostavili gospodje …

Seveda so že po naravi bolj tehnično usmerjeni in je bil eden glavnih razlogov za nakup odličen izkoristek, saj za 1kW porabljene elektrike dobite 4,2 kW energije. S toplotno črpalko HP Inverter je možno ogrevati tako radiatorje kot talno gretje, obenem pa pogreje tudi sanitarno vodo. Lahko jo povežete skupaj z že obstoječim sistemom za centralno ogrevanje, lahko deluje povsem samostojno.

Kdor želi obdržati dodatni vir ogrevanja (npr. plin, kurilno olje), pa ima HPI na našem trgu skorajda nepremagljivo prednost! Z razliko od ostalih, ki ne omogočajo hkratnega ogrevanja, kar pomeni da naenkrat lahko ogrevamo samo s kotlom ali samo s toplotno črpalko, HPI lepo sodeluje z obstoječim sistemom ogrevanja. Tako odlično služi tudi v tistih najbolj mrzlih zimskih dneh, saj pogreje do določene temperature, ki je še ekonomična in z dobrim izkoristkom, s plinom ali kurilnim oljem pa je potrebno le še dogreti razliko do željene temperature. Ta način vam dodatno zniža strošek ogrevanja, saj je uporaba fosilnih goriv tako res povsem minimalna in le, ko je res nujna.

Za udobje poskrbi napredna pa vendar enostavna De Dietrichova regulacija. Brezžični sobni upravljavnik ni zgolj termostat, s katerim se uravnava temperaturo v prostoru, temveč celotna regulacija vašega ogrevanja. Torej če želite spremeniti nastavitve ogrevanja, vse to lahko uredite z udobja vaše dnevne sobe.

Tisti, ki pa so toplotno črpalko montirali kot samostojno in edino ogrevanje, pa obenem prihranijo tudi pri strošku in usklajevanju letnega obiska s strani dimnikarja.

Kaj pa o HPI pravijo dame?

DE Dietrich HPI

Tam kjer sedaj toplotna črpalka HP Inverter povsem samostojno ogreva hišo, je bil prvi komentar skorajda identičen: nič več smradu v kurilnici, ne po kurilnem olju ne po drveh. Kurilnica je kar naenkrat postala povsem čist, dodaten prostor v hiši, kjer je sedaj lahko sušilnica perila, likalnica ali dodatna shramba.

Ogrevanje ne predstavlja več posebnega dodatnega dela, ni več čiščenja peči, čiščenje pepela, letnega čiščenje dimnika, nastlanega od polen, naročevanje in usklajevanje z dostavljalcem kurilnega olja itd. Pohvalile so njeno tiho delovanje, kar še posebej pride do izraza v nočnem, mirnejšem času.

Tudi punce so pokomentirale regulacijo – poleg moderne modre osvetlitve velikega LCD zaslona jim je všeč to, da je meni v slovenskem jeziku, obenem pa so kar na sami regulaciji dodana tudi navodila, ki vas vodijo do nastavitev, ki jih želite, tako da je upravljanje celotnega ogrevanja res enostavno. Poleg raznih funkcij, kot je recimo vremensko vodena regulacija, ki prilagodi temperature ogrevanja glede na zunanje temperaturne pogoje in s tem prepreči dodatne izgube energije, je na voljo tudi časovna nastavitev, tako da lahko ogrevamo v času cenejše elektrike.

Poleg praktičnih karakteristik pa še nekaj tehničnih o toplotni črpalki De Dietrich HP Inverter:

 Model    HPI 6 MR  HPI 8 MR  HPI 11TR/MR  HPI 14 TR/MR  HPI 16 TR/MR  HPI 22 TR  HPI 27 TR
 Toplotna moč kW  6 kW  8 kW  11 kW  14 kW  16 kW  22 kW  27 KW
 COP A7/W35 (EN 14511-2)  4  4  4,2  4  3,9  3,8  3,4
 Hladilni medij  R 410 A  R 410 A  R 410 A  R 410 A  R 410 A  R 410 A  R 410 A
 Električni priključek  enofazni  enofazni  enofazni/  trofazni  enofazni/  trofazni  enofazni/  trofazni  trofazni  trofazni
 Min. zunanja temperatura ˚C  -15 ˚C  -15 ˚C  -20 ˚C  -20 ˚C  -20 ˚C  -20 ˚C  -20˚C

Imate dodatna tehnična vprašanja, bi se radi posvetovali s strokovnjakom za De Dietrichove toplotne črpalke ali pa vas zanima ugodna ponudba – naj si bo z montažo ali brez? Pišite nam ali pokličite na 041 856 996!

    Ime in Priimek *

    E-mail naslov *

    Telefonska številka *

    Vaše sporočilo