Že 90 let je ime Windhager neločljivo povezan z visoko kakovostno tehnologijo ogrevalnih kotlov. Bogastvo izkušenj, konstantno raziskovalno delo in nenehne izboljšave kvalitete so privedle do učinkovitih rešitev ogrevanja za prihodnost. Windhager je s svojimi inovativnimi rešitvami prispeval k bliskovitemu razvoju tehnologije ogrevanja v zadnjih letih.

Kako udobno, varčno, zanesljivo in okolju prijazno je lahko ogrevanje na polena, dokazuje Windhager s kotlom Logwin Klassik, ki s svojimi 99 prednostmi predstavlja neulovljivo prednost pred konkurenco!

Že na prvi pogled deluje kot kotel, katerega življenjska doba bi lahko bila večna. Sestavljen je iz materialov, ki so še posebej odporni na obrabo. Edinstvena polnilna komora iz legiranega nerjavečega jekla je odporna na agresivne pline, ki nastajajo med procesom izgorevanja lesa. Patentirana, modularno sestavljena in zelo masivna gorilna komora, ki predstavlja najbolj obremenjen del kotla, zagotavlja trajno odpornost na visoke termične in mehanske obremenitve obenem pa je zaradi modularne zasnove izredno enostavna za čiščenje.

Praktični detajli za vaše udobje

Polnilna odprtina kotla LogWIN Klassik je za skoraj ¼ večja kakor pri ostalih konkurenčnih kotlih, kar uporabniku omogoča lažje nalaganje polen. Obenem polnilna komora s kar 145 litri prostornine zagotavlja dolgo ohranjanje žerjavice in preprosto nalaganje brez potrebe po ponovnem kurjenju. V večini primerov zadostuje samo enkrat dnevno polnjenje komore, saj je toplotne energije, ki jo kotel oddaja v hranilnik, dovolj na razpolago za ves dan.

Avtomatski vžigalni sistem (opcijsko) poskrbi za samostojen vžig ob pričetku kurjenja, kot tudi za ponoven vžig, ko se po daljšem nedelovanju kotla ponovno pojavi potreba po ogrevanju bivalnih prostorov. Samo upravljanje kotla pa je z regulacijo v slovenskem jeziku povsem preprosto. 

Obesljiva posoda za pepel za čisto kurilnico

LogWIN Klassik odlikuje povsem novo upravljanje izgorevanja LambdaTherm (Lambdasonda + Thermocontrol), ki omogoča trajno in čisto izgorevanje, izboljšano gorenje ter zagotavlja stalen nadzor nad temperaturo zgorevalne komore. Preostanek pepela, ki vseeno ostane po dokončanem izgorevanju, pa je možno preprosto odstraniti iz polnilne komore preko izredno praktične obesljive posode za pepel. Posoda omogoča preprosto odstranjevanje pepela in poskrbi, da se pri neposrednem odstranjevanju pepela v posodo ne dviga prah in s tem ostane kurilnica čista.

Za 1/3 manjša tlorisna površina

Z možnostjo prilagajanja smeri odpiranja vrat kotla ter prilagodljivim priključkom cevi dimnih plinov, se LogWIN Klassik z lahkoto prilagodi različnim zahtevam vgradnje. Naslednja prednost so njegove kompaktne dimenzije, ki so za dobro tretjino manjše od primerljivih konkurenčnih izdelkov in omogočajo lahek transport kotla skozi vsaka vrata z odprtino 70cm.

Vas zanima vseh 99 prednosti tega neuničljivega kotla Windhager Logwin Klassik? Preberete si jih lahko tukaj >

 Model
 
LWK 180
LWK 250
LWK 300
Nominalna toplotna moč
kW
15 -18 15 -25 15 –30
Prostornina polnilne zgorevalne komore
Bukev / smreka
Liter
kg
145
37/24
145
37/24
145
37/24
Teža kotla
kg
570
570
570
Najmanjša teža
kg
430
430
430
Mere Š×G×V (brez ohišja)
mm
600 ×965 ×1480
Mere kotla Š×G×V (z ohišjem)
mm
654 ×1097 ×1502
Priključek za dimnik
mm
130
130
130
Višina priključka za dimnik:
Zgoraj
Levo (z adapterjem)
Desno (z adapterjem)
mm
1405
Min.1293
Min.1113
Poraba električne moči (brez avtomatskega vžiga)
W
43
49
53
Primerna goriva 1/3 min 1/2 m polena

Imate dodatna tehnična vprašanja, bi se radi posvetovali s strokovnjakom za Windhagerjeve kotle ali pa vas zanima ugodna ponudba – naj si bo z montažo ali brez? Pišite nam!

    Ime in Priimek *

    E-mail naslov *

    Telefonska številka *

    Vaše sporočilo