Toplotna črpalka Alezio tipa zrak – voda je izdelek svetovno znanega proizvajalca ogrevalnih sistemov De Dietrich. Z njo lahko samostojno ogrevamo sodobne, dobro izolirane stavbe ali pa jo prigradimo obstoječemu sistemu ogrevanja na olje, plin ali biomaso. S tem bomo pomembno povečali izkoristek sistema ter se ceneje greli pozimi in hladili poleti. Če toplotne izgube stavbe niso prevelike, se bomo z vgradnjo lahko za vedno rešili skrbi z vsakoletno nabavo in skladiščenjem kuriva, vzdrževanjem kotla in plačevanjem dimnikarja, poleg tega pa še pridobili prostor v hiši ali stanovanju. Notranja enota ogreje prostore in sanitarno vodo, zraven pa lahko dodamo še zalogovnik toplote kot tudi sončne kolektorje.

De Dietrich Alezio

Kvalitetna in okolju prijazna tehnologija

Toplotne črpalke serije Alezio imajo ločen zunanji izmenjevalec in notranji hidravlični del, ter so tehnično dovršene in sodobne. Črpalka ima število COP 4,2 kar pomeni, da bomo v srednjem razponu zunanjih temperatur za 1 kW vložene elektrike dobili več kot 4 kW toplote (več o številu COP). Delovanje obeh enot je izjemno tiho in reverzibilno, kar pomeni da lahko poleti z njo prostore tudi hladimo.

Kadar ogrevamo in je zunaj med -20 in +35°C, dobimo predtok s temperaturo med +18 do + 55°C, ko pa hladimo in ima zrak od +15 do +40°C, bo voda v predtoku imela od +7 do + 25°C. Izkoristek toplotne črpalke povečujejo še zelo natančna krmilna elektronika, elektronsko krmiljen ekspanzijski ventil in invertersko voden motor kompresorja, ki brezstopenjsko prilagaja delovanje črpalke v razponu od 30 do 100% moči ter napravo mehko krmili v skladu s toplotnimi potrebami.

Dobra rešitev je tudi prigradnja črpalke v obstoječi ogrevalni sistem, saj ima notranja enota tovarniško pripravljene nastavke za priključitev kotla na plin, olje ali lesno biomaso.

De dietrich alezio notranja enota

Hladni del zunaj, topli znotraj

Ogrevalno moč toplotne črpalke zrak – voda izberemo v skladu s toplotnimi potrebami stavbe ali stanovanja. Proizvajalec priporoča, da naj bo njena zmogljivost v dobro izoliranih stavbah za faktor 0,6 večja od potreb. Posledica je boljši izkoristek naprave in delovanje v srednjem območju. Toplotna črpalka Alezio bo delovala do zunanje temperature -20°C, v bolj hladnih dneh pa se občasno vključijo podporni električni grelniki, ali pa sistem prevzame toploto iz prigrajenega zalogovnika.

Notranja hidravlična enota prenaša zajeto toploto v obtok talnega ali radiatorskega ogrevanja, del pa je odda zalogovniku tople vode. Krmilna elektronika prevzame vodenje, saj črpalka nato deluje v odvisnosti od zunanje temperature. Krmilje lahko nadzira še zalogovnik, na katerega je priključeno termosolarno ogrevanje ali drug vir toplote.

De dietrich alezio zunanja enota

Zunanja enota prenese vse

Zunanjo enoto postavimo blizu stene stavbe, na teraso, na vrt ali pa jo pritrdimo na steno. Izdelana je tako, da lahko deluje v vseh vremenskih razmerah, tudi v dežju ali snegu, lahko pa jo postavimo tudi pod nadstrešnico. Potrebno je samo zagotoviti prost dostop zraka na vstopnih in izstopnih odprtinah. Enota naj bo okrog 20 cm odmaknjena od stene in na takem mestu, da šumenje ventilatorja ne bo motilo uporabnika ali sosedov, saj jo bomo uporabljali pozimi in poleti. Zato zunanje enote ne postavljamo pod okno spalnih prostorov ter pred zastekljene površine, nameščena pa naj bo nad višino povprečne debeline snežne odeje, da sneg ne bi zasipal ventilacijskih odprtin. Namestimo jo tako, da je na vseh straneh odmaknjena od sten in drugih delov stavbe, da s tem olajšamo izvedbo priklopa in omogočimo nemoteno čiščenje in vzdrževanje.

Pametni kupujejo premišljeno

V De Dietrich seriji Alezio se nahaja 8 tipov črpalk toplotnih moči: od 6 do 15, 6 kW in priključnimi močmi od 1,5 do 4 kW. Razdalja med zunanjo in notranjo enoto je pri vseh lahko največ  30m. Da bo vaša toplotna črpalka delovala učinkovito in po pričakovanjih, vam jo mora pravilno sprogramirati in opraviti prvi zagon pooblaščeni strokovnjak. Zato pravimo, da pametni kupujejo premišljeno in od ponudnika / monterja, kjer ni tveganja, da bi bila po zaključeni montaži toplotna črpalka in njen lastnik prepuščena sama sebi, ter vam znotraj ponudbe uredi, da na koncu glavne parametre nastavi pooblaščeni serviser, ki obenem preveri pravilnost inštalacije in po uspešnem zagonu tudi edini lahko potrdi garancijo.

 

Imate dodatna tehnična vprašanja, bi se radi posvetovali s strokovnjakom za De Dietrichove toplotne črpalke ali pa vas zanima ugodna ponudba – z montažo ali brez?
Pišite nam!

    Ime in Priimek *

    E-mail naslov *

    Telefonska številka *

    Vaše sporočilo